PSŽ na udaru UEFA-e!

Izricanje kazne u utorak, Guedeš gasi požar transferom od 50. 000. 000! Ide u Valensiju.

Fudbal 10.06.2018 | 21:45
PSŽ na udaru UEFA-e!
Radio Monte Karlo tvrdi da je sve već gotovo. Gonsalo Guedeš, koji je protekle sezone blistao u Valensiji, ostaće na Mestalji pošto su Slepi miševi uspeli da ubede Pari Sen Žermen da spusti cenu za vrsnog Portugalca. Prema poslednjim informacijama, Guedeš će Valensiju koštati 50.000.000 evra, a Sveci će obezbediti tako što će zadržati pravo preče kupovine ili će u ugovor ubaciti klauzulu po kojoj će moći da za sličan novac otkupe nazad brzonogo krilo.

Parižani ovog puta baš i nisu imali mnogo izbora, pošto im zbog Uefine istrage o kršenju finansijskog fer pleja gori ood nogama. Ni ova Guedešova prodaja neće sasvim ugasiti požar, pošto je klubu navodno potrebno oko 70.000.000 evra da zakrpi samo najkritičnije rupe. Međutim, kostur tima je već oformljen, ima tu i igrača za kojima PSŽ neće plakati, a koji će moći da donesu određenu sumu novca, poput Anhela Di Marije, Levina Kurzave, Havijera Pastorea…

Međutim, veliko je pitanje da li će Pari Sen Žermen moći da kao i prethodnih sezona nastavi sa praksom da u svakom prelaznom roku dodatno osnažuje ekipu. Jer čini se da je već stao na žulj i Uefu i staroj evropskoj aristokratiji oličenoj pre svih u španskim i italijanskim klubovima koji navodno vrše veliki pritisak na evrosku kuću fudbala.

U petak su nadležni razgovaralo o Pari Sen Žermenovom slučaju i navodno doneli odluku da Svece ne izbacuju iz Lige šampiona. Ali će zato, piše Žurnal Du Dimanš, biti strogih finansijskih restrikcija, pa PSŽ navodno neće moći da kupuje igrače pre no što Uefi detaljno obrazloži kojim će novcem taj trošak pokriti. Imaće i jasno zacrtane ciljeve – kao ono kada nama u Srbiji Međunarodni monetarni fond kaže šta treba da radimo – u pogledu godišnjih obračuna. Svaki dinar mora će da bude obrazložen. I verovatno da “nabildovani” sponzorski ugovori sa državnim kompanijama više neće moći da posluže kao opravdanje.

Mada valja i sačekati taj utorak, pa da vidimo šta će Uefa reći.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar