Огастин у Барси? Зависи од Пешића!

Центар Уникахе запао за око српском стручњаку, али. . .

Кошарка 12.06.2018 | 12:30
Огастин у Барси? Зависи од Пешића!
Две изгубљене године и две истрошене шансе да се направи позитиван резултат довело је до тога да управа Барселоне почетком године посегне за радикалним резовима и ангажовањем стручњака који гарантује успех.

Светислав Пешић се за нешто више од четири месеца препородио Барселону, донео јој пехар Купа краља, а екипа је и даље у животу по питању борбе за шампионску круну. Ипак, како резултат у Евролиги ни ове године није био адекватан очекивањима и, пре свега, уложеном новцу, клуб се спрема за ново велико спремање тима.

Из Каталоније већ се чуло да је Барса постигла начелне договоре око довођења најбољег играча Жалгириса Кевина Пангоса, те одличног Бреда Ванамејкера из Фенербахчеа, а треће велико појачање овог лета могао би да буде - Џејмс Огастин.

Одлазећи центар Уникахе иза себе има солидну сезону, али како Уникаха није успела да се избори за још једну годину у Евролиги, растанак је готово неизбежан. Амерички ветеран је запао за око Пешићу и шансе да до сарадње дође биће значајно увећане уколико Барселона одлучи да настави сарадњу са српским стратегом. Вреди подсетити да су Пешић и Огастин имали успешну сарадњу у Валенсији у сезони 2010/11 и управо је трофејни стручњак тада инсистирао на његовом довођењу из Гран Канарије. Пешић би врло лако могао да се задржи на клупи Барселоне још једну сезону уколико клуб не успе да ангажује Жалгирисовог чудотворца и дугогодишњу жељу Шарунаса Јасикевичијуса, који је сада далеко ближи одласку у НБА и то на клупу Торонта. 

Локални дневник из Малаге Ла Опинион јавља да се за Огастина интересује и Валенсија, али попут Уникахе - ни Слепи мишеви Огастину не могу да понуде оно што он највише жели, а то је нова сезона у Евролиги. Барселона то може.

Чак ни Огастинова плата не би била проблем за Барселону, пошто сума од 650.000 евра годишње не представља огроман ударац за буџет. Наводно, прелиминарни разговори су већ обављени, а све би могло да буде решено убрзо по завршетку сезоне.

Додатна олакшица за Барселону могла би да представља Огастинова жеља за двојним држављанством, што би свакако значајно допринело да се 34-годишњи Американац нађе у ростеру каталонског гиганта од лета.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

12.06.2018 11:16

Пријатељски савјет, а пишем га по неколико пута. Информације из спорта су вам старе, водите рачуна о томе. Постављате их након неколико дана од објављивања у другим медијима. Рецимо, Барселона је испала из плеј офа, па је тако овај клуб изгубио шансе у првенству Шпаније.

ОДГОВОРИТЕ