Ogastin u Barsi? Zavisi od Pešića!

Centar Unikahe zapao za oko srpskom stručnjaku, ali. . .

Košarka 12.06.2018 | 12:30
Ogastin u Barsi? Zavisi od Pešića!
Dve izgubljene godine i dve istrošene šanse da se napravi pozitivan rezultat dovelo je do toga da uprava Barselone početkom godine posegne za radikalnim rezovima i angažovanjem stručnjaka koji garantuje uspeh.

Svetislav Pešić se za nešto više od četiri meseca preporodio Barselonu, doneo joj pehar Kupa kralja, a ekipa je i dalje u životu po pitanju borbe za šampionsku krunu. Ipak, kako rezultat u Evroligi ni ove godine nije bio adekvatan očekivanjima i, pre svega, uloženom novcu, klub se sprema za novo veliko spremanje tima.

Iz Katalonije već se čulo da je Barsa postigla načelne dogovore oko dovođenja najboljeg igrača Žalgirisa Kevina Pangosa, te odličnog Breda Vanamejkera iz Fenerbahčea, a treće veliko pojačanje ovog leta mogao bi da bude - Džejms Ogastin.

Odlazeći centar Unikahe iza sebe ima solidnu sezonu, ali kako Unikaha nije uspela da se izbori za još jednu godinu u Evroligi, rastanak je gotovo neizbežan. Američki veteran je zapao za oko Pešiću i šanse da do saradnje dođe biće značajno uvećane ukoliko Barselona odluči da nastavi saradnju sa srpskim strategom. Vredi podsetiti da su Pešić i Ogastin imali uspešnu saradnju u Valensiji u sezoni 2010/11 i upravo je trofejni stručnjak tada insistirao na njegovom dovođenju iz Gran Kanarije. Pešić bi vrlo lako mogao da se zadrži na klupi Barselone još jednu sezonu ukoliko klub ne uspe da angažuje Žalgirisovog čudotvorca i dugogodišnju želju Šarunasa Jasikevičijusa, koji je sada daleko bliži odlasku u NBA i to na klupu Toronta. 

Lokalni dnevnik iz Malage La Opinion javlja da se za Ogastina interesuje i Valensija, ali poput Unikahe - ni Slepi miševi Ogastinu ne mogu da ponude ono što on najviše želi, a to je nova sezona u Evroligi. Barselona to može.

Čak ni Ogastinova plata ne bi bila problem za Barselonu, pošto suma od 650.000 evra godišnje ne predstavlja ogroman udarac za budžet. Navodno, preliminarni razgovori su već obavljeni, a sve bi moglo da bude rešeno ubrzo po završetku sezone.

Dodatna olakšica za Barselonu mogla bi da predstavlja Ogastinova želja za dvojnim državljanstvom, što bi svakako značajno doprinelo da se 34-godišnji Amerikanac nađe u rosteru katalonskog giganta od leta.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

12.06.2018 11:16

Prijateljski savjet, a pišem ga po nekoliko puta. Informacije iz sporta su vam stare, vodite računa o tome. Postavljate ih nakon nekoliko dana od objavljivanja u drugim medijima. Recimo, Barselona je ispala iz plej ofa, pa je tako ovaj klub izgubio šanse u prvenstvu Španije.

ODGOVORITE