Фортуна размишља о Рукавини, али...

У игри још једна комбинација. . .

Фудбал 12.06.2018 | 08:00
Фортуна размишља о Рукавини, али...
Дани уочи, али и после Мундијала требало би да послуже појединцима из српског националног тима да остваре добар трансфер. 

Један од оних који би могао да промени средину овог лета је и Антонио Рукавина, с тим да смо и ми констатовали да је већа шанса да репрезентативни десни бек остане у Виљареалу и после овог лета. Њему уговор са Жутом подморницом истиче 30. јуна, али је мадридски дневник АС већ открио да Рукавина има усмени договор са клупском управом око продужетка сарадње и буде ту као стабилна резервна опција. Ипак, како ништа још није потписано, и даље постоји одређена шанса да би Рукавина могао да спакује кофере и направи још један добар уговор пред залазак каријере. 

Из Немачке стижу информације да се за 34-годишњег бека интересује повратник у Бундеслигу - Фортуна из Дизелдорфа. Некадашњи члан немачке елите већ је отворио прелазни рок са чак шест трансфера. Без обештећења доведени су леви бек Дијего Контенто (Бордо), централни везиста Алфредо Моралес (Инголштат), офанзивни везни Кевин Штегер (Бохум) и лево крило Кенан Караман(Хановер), десни бек Жан Цимер плаћен је Штутгарту 900.000 евра, док је најскупље појачање десно крило Стандарда из Лијежа Бенито Раман, који је плаћен 1.500.000 европских новчаница.

Како Фортуна нема велике финансијске могућности, долазак Рукавине уклопио би се у клупску политику јачања редова махом слободним играчима. Наравно, пре тога је битно знати да ли је Рукавина уопште спреман за повратак у Немачку, где је у периоду од јануара 2008. до јула 2012. године играо за Дортмунд и Минхен 1860.

Један од преломних фактора могла би да буде минутажа коју би добио у Фортуни. Ако би му клуб гарантовао већи простор за игру него што има у Виљареалу, вероватно је да би некадашњи играч Партизана добро размислио о свему.

Овако, познато је да се Рукавини допада у Шпанији и да нема неку претерану жељу да оде.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар