Fortuna razmišlja o Rukavini, ali...

U igri još jedna kombinacija. . .

Fudbal 12.06.2018 | 08:00
Fortuna razmišlja o Rukavini, ali...
Dani uoči, ali i posle Mundijala trebalo bi da posluže pojedincima iz srpskog nacionalnog tima da ostvare dobar transfer. 

Jedan od onih koji bi mogao da promeni sredinu ovog leta je i Antonio Rukavina, s tim da smo i mi konstatovali da je veća šansa da reprezentativni desni bek ostane u Viljarealu i posle ovog leta. Njemu ugovor sa Žutom podmornicom ističe 30. juna, ali je madridski dnevnik AS već otkrio da Rukavina ima usmeni dogovor sa klupskom upravom oko produžetka saradnje i bude tu kao stabilna rezervna opcija. Ipak, kako ništa još nije potpisano, i dalje postoji određena šansa da bi Rukavina mogao da spakuje kofere i napravi još jedan dobar ugovor pred zalazak karijere. 

Iz Nemačke stižu informacije da se za 34-godišnjeg beka interesuje povratnik u Bundesligu - Fortuna iz Dizeldorfa. Nekadašnji član nemačke elite već je otvorio prelazni rok sa čak šest transfera. Bez obeštećenja dovedeni su levi bek Dijego Kontento (Bordo), centralni vezista Alfredo Morales (Ingolštat), ofanzivni vezni Kevin Šteger (Bohum) i levo krilo Kenan Karaman(Hanover), desni bek Žan Cimer plaćen je Štutgartu 900.000 evra, dok je najskuplje pojačanje desno krilo Standarda iz Liježa Benito Raman, koji je plaćen 1.500.000 evropskih novčanica.

Kako Fortuna nema velike finansijske mogućnosti, dolazak Rukavine uklopio bi se u klupsku politiku jačanja redova mahom slobodnim igračima. Naravno, pre toga je bitno znati da li je Rukavina uopšte spreman za povratak u Nemačku, gde je u periodu od januara 2008. do jula 2012. godine igrao za Dortmund i Minhen 1860.

Jedan od prelomnih faktora mogla bi da bude minutaža koju bi dobio u Fortuni. Ako bi mu klub garantovao veći prostor za igru nego što ima u Viljarealu, verovatno je da bi nekadašnji igrač Partizana dobro razmislio o svemu.

Ovako, poznato je da se Rukavini dopada u Španiji i da nema neku preteranu želju da ode.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar