"Пукли" преговори: Француз не прелази у Ливерпул!

Трансфер од 55 милиона евра дефинитивно неће бити изведен.  ВЕЛЕОБРТ: Ништа од Фекира у Ливерпулу! Капитен Лиона је прошао медицинске прегледе, али онда су се ствари закомпликовале. . .

Фудбал 11.06.2018 | 21:05
"Пукли" преговори: Француз не прелази у Ливерпул!
Иако је данима и недељама нагађано да ће офанзивни везиста Лиона Набил Фекир (24) овог лета прећи у Ливерпул, то се неће догодити.

Репрезентативац "триколора" остаће до даљег у Лиону.

Два клуба су преговарала о преласку Фекира на Енфилд и спекулисало се да је трансфер вредан 55 милиона евра готова ствар, али је француски клуб вечерас саопштио да су преговори пропали. Клуб је навео да је Ливерпул имао предност у односу на друге, али је и констатовао да ће стрелац 23 гола ове сезоне остати у Француској.

"Лион је одушевљен што може да рачуна на свог капитена и у сезони 2018/19", навео је тај клуб, који је и раније демантовао одлазак свог важног играча на Енфилд.

Фекир је био један од главних циљева тренера "црвених" Јиргена Клопа у летњем прелазном року. Он је прошао млађе категорије Лиона, за први тим је дебитовао 2013. године и од тада је одиграо 153 утакмице и постигао 57 голова.

Било је само питање тренутка када ће посао бити озваничен, а у међувремену се догодио шокантан обрт - Набил Фекир НЕЋЕ наставити каријеру у Ливерпулу!

Упркос томе што је практично све било договорено, што је Лионов капитен у тренинг центру Ливерпула обавио све потребне медицинске прегледе и што је све било спремно за још један велики потпис на Енфилду, водећи људи Редса прешли су црту коју никако нису смели, због чега су скупо платили! Први човек Лиона Жан Мишел Ола пресавио је табак у тренутку, радикално је пресекао и одлучио - сви преговори са Ливерпулом се заустављају и више никаквих даљих разговора неће бити! 

Шта се, заправо, догодило? Поуздани и увек добро обавештени Радио Монте Карло тврди да су челници Ливерпула ушли у "црвену зону" када су покушали да умање обештећење и вредност целог трансфера упркос томе што је све већ било договорено. Лион је на име обештећења требало да добије 60.000.000 евра, уз још 10.000.000 евра на име бонуса, а када су емисари Ливерпула пробали оно што се не сме - остали су без вероватно највећег појачања овог лета! 

Поводом свега што се догодило огласио се и Лион путем званичног саопштења, у којем је све објашњено.

„Фудбалски клуб Лион обавештава све стране да су преговори између Ливерпула, Набила Фекира и Лиона неуспешно завршени и да је одлучено да се сви даљи разговори прекину тачно у 20 часова по локалном времену“, стоји у саопштењу, а онда се додаје:

„Иако је Ливерпул био приоритет за Набила, а било је и интересовања других амбициозних клубова, ми у Лиону смо пресрећни што можемо да кажемо да ће наш капитен остати у тиму и да ће његова ТОП класа представљати велико појачање за тим у сезони 2018/19, у којој ће се Лион такмичити у Лиги шампиона“.

Подсетимо, Жан Мишел Ола је још у петак објаснио да поједини медији лажу и да трансфер Набила Фекираније завршен. Готово као да је предосетио да у Ливерпулу спремају нешто што му се неће никако допасти. А, када је Ливерпул кренуо да "муља" Ола је донео одлуку која ће подићи доста прашине. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар