"Pukli" pregovori: Francuz ne prelazi u Liverpul!

Transfer od 55 miliona evra definitivno neće biti izveden.  VELEOBRT: Ništa od Fekira u Liverpulu! Kapiten Liona je prošao medicinske preglede, ali onda su se stvari zakomplikovale. . .

Fudbal 11.06.2018 | 21:05
"Pukli" pregovori: Francuz ne prelazi u Liverpul!
Iako je danima i nedeljama nagađano da će ofanzivni vezista Liona Nabil Fekir (24) ovog leta preći u Liverpul, to se neće dogoditi.

Reprezentativac "trikolora" ostaće do daljeg u Lionu.

Dva kluba su pregovarala o prelasku Fekira na Enfild i spekulisalo se da je transfer vredan 55 miliona evra gotova stvar, ali je francuski klub večeras saopštio da su pregovori propali. Klub je naveo da je Liverpul imao prednost u odnosu na druge, ali je i konstatovao da će strelac 23 gola ove sezone ostati u Francuskoj.

"Lion je oduševljen što može da računa na svog kapitena i u sezoni 2018/19", naveo je taj klub, koji je i ranije demantovao odlazak svog važnog igrača na Enfild.

Fekir je bio jedan od glavnih ciljeva trenera "crvenih" Jirgena Klopa u letnjem prelaznom roku. On je prošao mlađe kategorije Liona, za prvi tim je debitovao 2013. godine i od tada je odigrao 153 utakmice i postigao 57 golova.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će posao biti ozvaničen, a u međuvremenu se dogodio šokantan obrt - Nabil Fekir NEĆE nastaviti karijeru u Liverpulu!

Uprkos tome što je praktično sve bilo dogovoreno, što je Lionov kapiten u trening centru Liverpula obavio sve potrebne medicinske preglede i što je sve bilo spremno za još jedan veliki potpis na Enfildu, vodeći ljudi Redsa prešli su crtu koju nikako nisu smeli, zbog čega su skupo platili! Prvi čovek Liona Žan Mišel Ola presavio je tabak u trenutku, radikalno je presekao i odlučio - svi pregovori sa Liverpulom se zaustavljaju i više nikakvih daljih razgovora neće biti! 

Šta se, zapravo, dogodilo? Pouzdani i uvek dobro obavešteni Radio Monte Karlo tvrdi da su čelnici Liverpula ušli u "crvenu zonu" kada su pokušali da umanje obeštećenje i vrednost celog transfera uprkos tome što je sve već bilo dogovoreno. Lion je na ime obeštećenja trebalo da dobije 60.000.000 evra, uz još 10.000.000 evra na ime bonusa, a kada su emisari Liverpula probali ono što se ne sme - ostali su bez verovatno najvećeg pojačanja ovog leta! 

Povodom svega što se dogodilo oglasio se i Lion putem zvaničnog saopštenja, u kojem je sve objašnjeno.

„Fudbalski klub Lion obaveštava sve strane da su pregovori između Liverpula, Nabila Fekira i Liona neuspešno završeni i da je odlučeno da se svi dalji razgovori prekinu tačno u 20 časova po lokalnom vremenu“, stoji u saopštenju, a onda se dodaje:

„Iako je Liverpul bio prioritet za Nabila, a bilo je i interesovanja drugih ambicioznih klubova, mi u Lionu smo presrećni što možemo da kažemo da će naš kapiten ostati u timu i da će njegova TOP klasa predstavljati veliko pojačanje za tim u sezoni 2018/19, u kojoj će se Lion takmičiti u Ligi šampiona“.

Podsetimo, Žan Mišel Ola je još u petak objasnio da pojedini mediji lažu i da transfer Nabila Fekiranije završen. Gotovo kao da je predosetio da u Liverpulu spremaju nešto što mu se neće nikako dopasti. A, kada je Liverpul krenuo da "mulja" Ola je doneo odluku koja će podići dosta prašine. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar