Врањеш се сели у Брисел, плата 2.500.000 евра?!

Андерлехт се "вратио" по репрезентативца БиХ.  Огњен Врањеш пред трансфером каријере! Плата 2. 500. 000 евра! Какав посао?!

Фудбал 12.06.2018 | 12:15
Врањеш се сели у Брисел, плата 2.500.000 евра?!
Огњен Врањеш је пред трансфером каријере!

Белгијски Андерлехт је зимус желио да репрезентативца БиХ, Врањеш је чак "протествовао" и није долазио на тренинге како би издејствовао трансфер у Брисел, али "жуто-црни" нису жељели да га пусте пошто су били у трци за титулу.

Атињани су на концу постали шампиони Грчке, Врањеш у међувремену није продужио уговор,  Андерлехт је Краснодару продао Уроша Спајића и одлучио да на упражњено мјесто штопера поново покуша да доведе Врањеша.

Када се узме у обзир да је Врањеш у посљедњој години уговора и да је титула освојена, АЕК-у је ово посљедња шанса да заради на бившем играчу бањалучког Борца, Црвене звезде...

Грчки портал ТО10.ГР је објавио да Врањеш "циља" уговор вриједан око 800.000 евра годишње, што за три године износи 2.500.000 евра.

АЕК није спреман да му изађе у сусрет, али чини се да Белгијанци јесу.

Наводно се његов агент већ састао са представницима Андерлехта који су прихватили услове стаменог дефанзивца и остаје им да се договоре са Атињанима који не могу да много "затежу" око обештећења пошто је Врањеш у посљедњој години уговора.

У случају да се трансфер реализује Врањеш би промијенио клуб по једанаести пут у каријери.

Одлазак Уроша Спајића у Краснодар за цирка 7.000.000 евра отворио је врата Андерлехту да изађе на тржиште и потражи ново решење у срцу одбране. Данима је први пик био Јагош Вуковић, који и даље чека разрешење своје ситуације у Олимпијакосу, али је сада први пик управе Краљевског клуба из Брисела - Огњен Врањеш!

Репрезентативац Босне и Херцеговине и некадашњи играч Црвене звезде имао је сезону каријере у дресу атинског Аека, а према информацијама грчког сајта ТО10, сада је дошло време да направи уговор каријере! Пошто улази у последњу годину уговора са грчким шампионом и још није продужио сарадњу, АЕК има последњу шансу да заради на Врањешу, а Андерлехт му нуди врло конкретне услове. Наиме, Врањеш је решен да добије уговор вредан нешто преко 800.000 евра годишње, што би му на трогодишњем плану донело равно 2.500.000 евра. У Аеку нису спремни да му понуде такве услове, пошто тренутно зарађује три пута мању суму новца, али је Андерлехт изгледа решен да Врањешу изађе у сусрет и понуди му оно што жели. 

Врањешев агент наводно се већ састао са челним људима Андерлехта и предочио им услове сарадње, што су у клубу прихватили после краћег размишљања. Уколико АЕК не буде много затезао око обештећења, Врањеш би требало да добије својих 2.500.000 евра! Како ствари стоје, а и како се најављује, у наредним данима гост Атине требало би да буду емисари Андерлехта, који ће на преговарачки сто донети конкретну понуду за искусног штопера. 

Уколико би се сви услови испунили, Врањеш би дефинитивно добио уговор каријере. У сезони за нама одиграо је 34 утакмице и постигао четири гола.  

У случају да преговор с Аеком пропадну, Андерлехт и даље као опцију има Јагоша Вуковића.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар