Vranješ se seli u Brisel, plata 2.500.000 evra?!

Anderleht se "vratio" po reprezentativca BiH.  Ognjen Vranješ pred transferom karijere! Plata 2. 500. 000 evra! Kakav posao?!

Fudbal 12.06.2018 | 12:15
Vranješ se seli u Brisel, plata 2.500.000 evra?!
Ognjen Vranješ je pred transferom karijere!

Belgijski Anderleht je zimus želio da reprezentativca BiH, Vranješ je čak "protestvovao" i nije dolazio na treninge kako bi izdejstvovao transfer u Brisel, ali "žuto-crni" nisu željeli da ga puste pošto su bili u trci za titulu.

Atinjani su na koncu postali šampioni Grčke, Vranješ u međuvremenu nije produžio ugovor,  Anderleht je Krasnodaru prodao Uroša Spajića i odlučio da na upražnjeno mjesto štopera ponovo pokuša da dovede Vranješa.

Kada se uzme u obzir da je Vranješ u posljednjoj godini ugovora i da je titula osvojena, AEK-u je ovo posljednja šansa da zaradi na bivšem igraču banjalučkog Borca, Crvene zvezde...

Grčki portal TO10.GR je objavio da Vranješ "cilja" ugovor vrijedan oko 800.000 evra godišnje, što za tri godine iznosi 2.500.000 evra.

AEK nije spreman da mu izađe u susret, ali čini se da Belgijanci jesu.

Navodno se njegov agent već sastao sa predstavnicima Anderlehta koji su prihvatili uslove stamenog defanzivca i ostaje im da se dogovore sa Atinjanima koji ne mogu da mnogo "zatežu" oko obeštećenja pošto je Vranješ u posljednjoj godini ugovora.

U slučaju da se transfer realizuje Vranješ bi promijenio klub po jedanaesti put u karijeri.

Odlazak Uroša Spajića u Krasnodar za cirka 7.000.000 evra otvorio je vrata Anderlehtu da izađe na tržište i potraži novo rešenje u srcu odbrane. Danima je prvi pik bio Jagoš Vuković, koji i dalje čeka razrešenje svoje situacije u Olimpijakosu, ali je sada prvi pik uprave Kraljevskog kluba iz Brisela - Ognjen Vranješ!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i nekadašnji igrač Crvene zvezde imao je sezonu karijere u dresu atinskog Aeka, a prema informacijama grčkog sajta TO10, sada je došlo vreme da napravi ugovor karijere! Pošto ulazi u poslednju godinu ugovora sa grčkim šampionom i još nije produžio saradnju, AEK ima poslednju šansu da zaradi na Vranješu, a Anderleht mu nudi vrlo konkretne uslove. Naime, Vranješ je rešen da dobije ugovor vredan nešto preko 800.000 evra godišnje, što bi mu na trogodišnjem planu donelo ravno 2.500.000 evra. U Aeku nisu spremni da mu ponude takve uslove, pošto trenutno zarađuje tri puta manju sumu novca, ali je Anderleht izgleda rešen da Vranješu izađe u susret i ponudi mu ono što želi. 

Vranješev agent navodno se već sastao sa čelnim ljudima Anderlehta i predočio im uslove saradnje, što su u klubu prihvatili posle kraćeg razmišljanja. Ukoliko AEK ne bude mnogo zatezao oko obeštećenja, Vranješ bi trebalo da dobije svojih 2.500.000 evra! Kako stvari stoje, a i kako se najavljuje, u narednim danima gost Atine trebalo bi da budu emisari Anderlehta, koji će na pregovarački sto doneti konkretnu ponudu za iskusnog štopera. 

Ukoliko bi se svi uslovi ispunili, Vranješ bi definitivno dobio ugovor karijere. U sezoni za nama odigrao je 34 utakmice i postigao četiri gola.  

U slučaju da pregovor s Aekom propadnu, Anderleht i dalje kao opciju ima Jagoša Vukovića.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar