Крстајић: Без еуфорије, Блеки као Видић, браво за Митра!

Селектор Србије Младен Крстајић каже да играчи и јавност не треба да падају у еуфорију после победе над Боливијом 5:1 јер је и сада, као и против Чилеа било добрих и лоших ствари у игри.

Фудбал 10.06.2018 | 11:45
Крстајић: Без еуфорије, Блеки као Видић, браво за Митра!
Србија је у последњој провери пред Светско првенство победила Боливију хет-триком Александра Митровића и погоцима Ивановића и Љајића, док је једини гол за Боливију дао Кампос. 

"Захвалио бих се играчима на добром прилазу игри, навијачима на подршци. Ова утакмица, иако резултат није толико битан, имали смо добрих и лоших фаза у игри. Најбитније да смо добили утакмицу, да идемо са већом дозом самопуздања. Било је доста добрих ствари, али морамо неке ствари да поправимо", рекао је новинарима после утакмице Крстајић, који додаје да се екипа уиграва. 

"Ова екипа је у фази стварања, играчи су одиграли много утакмица у сезони, имали су мали одмор, тек пет, шест дана и није лако да се вратите поново у ритам припрема за велико такмичење. Очекивао сам да и нећемо у првој утакмици да пружимо добру игру. И данас су играчи били за нијансу одморнији, али су уморни. Битно нам је да смо добили утакмицу",додаје српски селектор. 

Крстајић истиче да резултат не сме да завара и да екипа не треба да буде у еуфорији, већ да остане "на земљи". Као неке од лоших ствари навео је фазу одбране. 

"Фаза одбране да преузимамо играча, да кренемо у пресинг, да се преузму играчи, ствари које треба кориговати, али не можемо преко ноћи", каже Крстајић и на то надовезује и оне добре. 

"Битан је сам однос играча, залагањем и хтењем су желели да испоље оно што смо радили десетак дана. Лопта је ишла боље, мање смо имали додира".

Нападач Александар Митровић је Боливији дао три гола и хет-триком најавио Мундијал, што радује селектора. 

"Драго ми је да је постигао три гола. Не могу да кажем да зависи од голова, али кад играју лоше, гледа се другачије, надам се да му није последњи хет-трик у каријери и да ће ускоро да потврди овај квалитет". 

Оно што је Никола Миленковић наговестио у првој утакмици показао је и против Боливије, због чега у стручном штабу Србије није било бојазни да заигра у срцу одбране. На питање колико могу да помогну овакве утакмице и штоперском тандему, Крстајић верује да могу. 

"Могу да помогну јер смо пробали да четворку да видимо на десном беку Банета, нисмо имали проблем никакав да игра на десној страни, Блекија смо хтели да видимо, како функцинишу, нисам имао страх што се тиче малог, да се уклопи у није се осетило да је млађи од них 10 и више година. Видим у њему Видића. Немам страх да некога као Блекија као ставим у ватру. Тошића нисам избацио већ зато што је играо 90 минута, Блеки је млађи играч. Битно је и да се Бане повратио. Одрадио је утакмицу како је очекивао", објашњава селектор уз констатацију да упркос резултату, треба играти мирније. 

"Ви сте извештавали како треба, критике су саставни део овог посла и били сте ок, али и сад смо свесни да није била идеална игра, иако смо дали пет голова. Било је делова утакмица када нисмо били како треба, треба да имамо континуитет свих 90 минута у игри. Темељ је да одемо мирније да играмо". 

Када је реч о Сергеју Милинковић-Савићу, млади фудбалер Лација је потпуно подредио своју улогу ономе што му Крстајић додели. 

"Да ли постоји могућност да игра то, после 15 секудни је рекао 'Шефе, шта ви кажете ја ћу да играм'. Велики професионалац, одличан дечко, само треба наћи начина како да им приђите",истиче Крстајић и закључује да би притисак на Србију био много већи да смо у Грацу од Боливије поражени.

Као једну од најбитнијих ствари из меча са нејаком Боливијом, истакао је то што је утакмица добијена за већу дозу самоупуздања пред одлазак у Русију.

"Ова екипа је у фази стварања, играчи су одиграли много утакмица у сезони, имали су мали одмор, тек пет, шест дана и није лако да се вратите поново у ритам припрема за велико такмичење. Очекивао сам да нећемо одиграти добро у првој утакмици. Играчи су данас били мало одморнији, али су уморни. Битан је сам однос играча, залагањем и хтењем су желели да испоље оно што смо радили 10-ак дана. Ви сте извештавали како треба после прве утакмице, критике су саставни део овог посла и били сте ок, али и сад смо свесни да није била идеална игра, иако смо дали пет голова. Било је делова утакмица када нисмо били како треба, треба да имамо континуитет свих 90 минута у игри".

Каже и да му је драго због троструког стрелца Александра Митровића.

"И он, као и сваки други нападач, воли да да гол, од тога 'живи'", рекао је Крстајић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар