Бане стигао Декија - Костарика за историју!

Бранислав Ивановић налази се на корак од историје српског фудбала.  Голчина, па псссст: Бане стигао Декија! Српска фудбалска репрезентација до даљег имаће двојицу рекордера по броју наступа.

Фудбал 10.06.2018 | 10:45
Бане стигао Декија - Костарика за историју!
Искусни бек одиграо је у суботу свој 103. меч у дресу Србије, чиме је надмашио Саву Милошевића на другом месту вечне листе стрелаца.

Ивановић се наступом против Боливије изједначио са Дејаном Станковићем на деоби првог места по броју мечева за национални тим.

Он је овај "успех" обележио сјајним голом волеј ударцем крајем првог полувремена за вођство "Орлова" 4:0 у Грацу.

Шансу да уђе у историју српског фудбала Ивановић ће имати већ 17. јуна, у првом колу Светског првенства против Костарике.

Уколико се догоди чудо и Ивановић не заигра у Самари, имаће још најмање две шансе да "прескочи" Декија – 22. јуна против Швајцарске у Калињинграду, а потом 27. против Бразила у Москви.

Бранислав Ивановић постигао је диван гол волеј ударцем у 44. минуту последње пријатељске утакмице репрезентације Србије пред пут на Светско првенство у Русији и тако да леп начин обележио 103. наступ у националном тиму чиме се изједначио на челу вечне листе са дугогдишњим саиграчем, Дејаном Станковићем.

Када следећи пут буде истрчао на терен у дресу са четири оцила на грудима, смењени капитен "орлова" постаће апсолутни рекордер по броју утакмица у репрезентацијама наше земље, а куриозитет је да је срчани дефанзивац дебитовао још 9. јуна 2005. као члан тима Србије и Црне Горе, пре него што је постао незаменљив на десној страни током наредних деценију и "кусур".

Ове суботе у Грацу током одмеравања снага са Боливијом, Ивановић је са позиције десног бека постигао 13. погодак у репрезентацији и уз Душана Тадића остао други најефикаснији у тиму који ће нас представљати на Мундијалу у Русији. 

Ивановић се није радовао после лепог гола, већ је само мирно "ућуткао" некога спуштањем кажипрста преко уста и гледајући мирно испред себе. С обзиром на то да су на трибинама стадиона у граду подно Алпа углавном били навијачи нашег тима, јасно је да овај гест није био упућен присталицама ривала.

Коме јесте?

Тешко да ће нам Бане то открити…

Рекордери:

103 - Д. Станковић (1998-2013)

103 - Б. Ивановић (2005-????)

102 - С. Милошевић (1994-2008)

85 - Д. Џајић (1964-1979)

81 - В. Стојковић (2006-????)

76 - З. Тошић (2007-????)

76 - А. Коларов (2008-????)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар