Bane stigao Dekija - Kostarika za istoriju!

Branislav Ivanović nalazi se na korak od istorije srpskog fudbala.  Golčina, pa psssst: Bane stigao Dekija! Srpska fudbalska reprezentacija do daljeg imaće dvojicu rekordera po broju nastupa.

Fudbal 10.06.2018 | 10:45
Bane stigao Dekija - Kostarika za istoriju!
Iskusni bek odigrao je u subotu svoj 103. meč u dresu Srbije, čime je nadmašio Savu Miloševića na drugom mestu večne liste strelaca.

Ivanović se nastupom protiv Bolivije izjednačio sa Dejanom Stankovićem na deobi prvog mesta po broju mečeva za nacionalni tim.

On je ovaj "uspeh" obeležio sjajnim golom volej udarcem krajem prvog poluvremena za vođstvo "Orlova" 4:0 u Gracu.

Šansu da uđe u istoriju srpskog fudbala Ivanović će imati već 17. juna, u prvom kolu Svetskog prvenstva protiv Kostarike.

Ukoliko se dogodi čudo i Ivanović ne zaigra u Samari, imaće još najmanje dve šanse da "preskoči" Dekija – 22. juna protiv Švajcarske u Kalinjingradu, a potom 27. protiv Brazila u Moskvi.

Branislav Ivanović postigao je divan gol volej udarcem u 44. minutu poslednje prijateljske utakmice reprezentacije Srbije pred put na Svetsko prvenstvo u Rusiji i tako da lep način obeležio 103. nastup u nacionalnom timu čime se izjednačio na čelu večne liste sa dugogdišnjim saigračem, Dejanom Stankovićem.

Kada sledeći put bude istrčao na teren u dresu sa četiri ocila na grudima, smenjeni kapiten "orlova" postaće apsolutni rekorder po broju utakmica u reprezentacijama naše zemlje, a kuriozitet je da je srčani defanzivac debitovao još 9. juna 2005. kao član tima Srbije i Crne Gore, pre nego što je postao nezamenljiv na desnoj strani tokom narednih deceniju i "kusur".

Ove subote u Gracu tokom odmeravanja snaga sa Bolivijom, Ivanović je sa pozicije desnog beka postigao 13. pogodak u reprezentaciji i uz Dušana Tadića ostao drugi najefikasniji u timu koji će nas predstavljati na Mundijalu u Rusiji. 

Ivanović se nije radovao posle lepog gola, već je samo mirno "ućutkao" nekoga spuštanjem kažiprsta preko usta i gledajući mirno ispred sebe. S obzirom na to da su na tribinama stadiona u gradu podno Alpa uglavnom bili navijači našeg tima, jasno je da ovaj gest nije bio upućen pristalicama rivala.

Kome jeste?

Teško da će nam Bane to otkriti…

Rekorderi:

103 - D. Stanković (1998-2013)

103 - B. Ivanović (2005-????)

102 - S. Milošević (1994-2008)

85 - D. Džajić (1964-1979)

81 - V. Stojković (2006-????)

76 - Z. Tošić (2007-????)

76 - A. Kolarov (2008-????)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar