"Хитно пустите руске новинаре"!

Руски председник Владимир Путин затражио је у телефонском разговору с украјинским колегом Петром Порошенком хитно пуштање на слободу руских новинара ухапшених у Украјини, саопштио је Кремљ, преноси Тас.

Свијет 09.06.2018 | 16:10
"Хитно пустите руске новинаре"!
"Посебна пажња посвећена је хуманитарним питањима, укључујући размену притвореника. Владимир Путин је нагласио неопходност тренутног ослобађања руских новинара ухапшених у Украјини", наводи се у саопштењу Кремља.

У њему се се додаје да је "постигнут договор да заштитници права грађана Русије и Украјине посете руске држављане који су и даље заточени у Украјини и украјинске држављане притворене у Русији".

Тас наводи да је телефонски разговор иницирао Кијев.

Ројтерс је претходно пренео да је из кабинета украјинског председника саопштено да су руски председник Владимир Путин и председник Украјине Петро Порошенко разговарали телефоном о заробљеницима који су међусобно заточени у две државе, саопштено је из кабинета украјинског председника, преноси Ројтерс.

"Порошенко је посебно пажњу посветио украјинским држављанима заточеним у Русији, који штрајкују глађу", наводи се у саопштењу Порошенковог кабинета.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар