"Hitno pustite ruske novinare"!

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom hitno puštanje na slobodu ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini, saopštio je Kremlj, prenosi Tas.

Svijet 09.06.2018 | 16:10
"Hitno pustite ruske novinare"!
"Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika. Vladimir Putin je naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini", navodi se u saopštenju Kremlja.

U njemu se se dodaje da je "postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji".

Tas navodi da je telefonski razgovor inicirao Kijev.

Rojters je prethodno preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali telefonom o zarobljenicima koji su međusobno zatočeni u dve države, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika, prenosi Rojters.

"Porošenko je posebno pažnju posvetio ukrajinskim državljanima zatočenim u Rusiji, koji štrajkuju glađu", navodi se u saopštenju Porošenkovog kabineta.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar