Сарајево и Партизан у финалу Купа пријатељства!

Млади фудбалери Сарајева први су финалисти турнира Куп пријатељства европских клубова 2018, који се одржава на Златибору. За трофеј ће играти против београдског Партизана.  Полуфинала решена после пенал серија. . .

Фудбал 09.06.2018 | 16:15
Сарајево и Партизан у финалу Купа пријатељства!
Бордо тим је до финала стигао послије побједе над новосадском Војводином и то након бољег извођења једанаестераца - 4:2. У регуларном времену, резултат је био изједначен 1:1.

Клуб са "Кошева" је стигао у вођство поготком Салчина у 27. минуту, али су Новосађани у другом полувремену успјели да изједначе. Гол је у 64. минуту постигао Савић.

Ипак, тим из Босне и Херцеговине је био сретнији и спретнији са "бијеле тачке" и прошао у финале, гдје дочекује Партизан, који је у полуфиналу елимисао шпански Еспањол такође након пенала (3:2, 2:2).

У првој и трећој серији једанаестераца, савезник сарајевског тима била је пречка након удараца Нешковића и Бјековића из новосадског табора, док су мрежу "лала" сигурно погађали Исламовић, Салчин, Бешић и Дервишагић.

Сарајево: Диздаревић, Брадарић, Бешић, Кадрић, Дервишагић, Салчин, Јунузовић, Николић, Исламовић, Ђокановић, Јашаревић. Измјене: Демировић, Сабљица, Алић, Коњалић, Хасанчић, Наргалић, Чичкушић, Шабић.

Црно-бијели су два пута водили против вршњака из Шпаније, головима Новаковића у 3. и Станојловића у 30. минуту, али је шпански тим успио да избори једанаестерце захваљујући погоцима Фернандеза и Кајона.

Партизан против Сарајева за свој први тријумф на Купу пријатељства! Црно-бели су полуфиналу били бољи од шпанског Еспањола и то после бољег извођења пенала - 3:2 (2:2). Читав угођај покварило је велико невреме због је меч у два наврата заустављан, да би на крају морао да буде и дефинитивно прекинут у 57. минуту. Како више није било услова за игру због натопљеног терена, одлучено је да финалисту одлуче једанаестерци. 

Партизан је два пута водио, Каталонци се два пута враћали из мртвих. Српски тим стекао је предност после само три минута игре преко Мартина Новаковића. Еспањол је изједначио поготком Фернандеза 25 минута касније. Тек што су кренули са центра Београђани су вратили предност  на своју страну - Слободан Станојловић је погодио. Еспањол се домогао пенала између два прекида, пошто је Кајон сјајно извео један слободан ударац. 

Ужасан терен утицао је на играче и у пенал серији. Шпанци промашају три пута, црно-бели два. За коначних 3:2 у корист омладинаца из Хумске. 

Сарајлије су до финала стигле такође после пенала. Током 90 минута резултат је био 1:1. Клуб са Кошева повео је у голом Салчина у 27. минуту, а поравнао је Савић у 64. На "рулету" више среће и концентрације имали су гости из Босне и Херцеговине. Мрежу Лала погађали су редом Исламович, Салчин, Бешић и Дервишевић, док су Нешковић и Бјековић у првој и трећој серији нациљали пречку. 

Подсетимо, овај турнир до сада су освајали два пута Црвена звезда и по једном Војводина и загребачки Динамо.  

Пето финале на програму је сутра (недеља) у 13.30 уз директан пренос на Спортклубу. 

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар