Sarajevo i Partizan u finalu Kupa prijateljstva!

Mladi fudbaleri Sarajeva prvi su finalisti turnira Kup prijateljstva evropskih klubova 2018, koji se održava na Zlatiboru. Za trofej će igrati protiv beogradskog Partizana.  Polufinala rešena posle penal serija. . .

Fudbal 09.06.2018 | 16:15
Sarajevo i Partizan u finalu Kupa prijateljstva!
Bordo tim je do finala stigao poslije pobjede nad novosadskom Vojvodinom i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 4:2. U regularnom vremenu, rezultat je bio izjednačen 1:1.

Klub sa "Koševa" je stigao u vođstvo pogotkom Salčina u 27. minutu, ali su Novosađani u drugom poluvremenu uspjeli da izjednače. Gol je u 64. minutu postigao Savić.

Ipak, tim iz Bosne i Hercegovine je bio sretniji i spretniji sa "bijele tačke" i prošao u finale, gdje dočekuje Partizan, koji je u polufinalu elimisao španski Espanjol takođe nakon penala (3:2, 2:2).

U prvoj i trećoj seriji jedanaesteraca, saveznik sarajevskog tima bila je prečka nakon udaraca Neškovića i Bjekovića iz novosadskog tabora, dok su mrežu "lala" sigurno pogađali Islamović, Salčin, Bešić i Dervišagić.

Sarajevo: Dizdarević, Bradarić, Bešić, Kadrić, Dervišagić, Salčin, Junuzović, Nikolić, Islamović, Đokanović, Jašarević. Izmjene: Demirović, Sabljica, Alić, Konjalić, Hasančić, Nargalić, Čičkušić, Šabić.

Crno-bijeli su dva puta vodili protiv vršnjaka iz Španije, golovima Novakovića u 3. i Stanojlovića u 30. minutu, ali je španski tim uspio da izbori jedanaesterce zahvaljujući pogocima Fernandeza i Kajona.

Partizan protiv Sarajeva za svoj prvi trijumf na Kupu prijateljstva! Crno-beli su polufinalu bili bolji od španskog Espanjola i to posle boljeg izvođenja penala - 3:2 (2:2). Čitav ugođaj pokvarilo je veliko nevreme zbog je meč u dva navrata zaustavljan, da bi na kraju morao da bude i definitivno prekinut u 57. minutu. Kako više nije bilo uslova za igru zbog natopljenog terena, odlučeno je da finalistu odluče jedanaesterci. 

Partizan je dva puta vodio, Katalonci se dva puta vraćali iz mrtvih. Srpski tim stekao je prednost posle samo tri minuta igre preko Martina Novakovića. Espanjol je izjednačio pogotkom Fernandeza 25 minuta kasnije. Tek što su krenuli sa centra Beograđani su vratili prednost  na svoju stranu - Slobodan Stanojlović je pogodio. Espanjol se domogao penala između dva prekida, pošto je Kajon sjajno izveo jedan slobodan udarac. 

Užasan teren uticao je na igrače i u penal seriji. Španci promašaju tri puta, crno-beli dva. Za konačnih 3:2 u korist omladinaca iz Humske. 

Sarajlije su do finala stigle takođe posle penala. Tokom 90 minuta rezultat je bio 1:1. Klub sa Koševa poveo je u golom Salčina u 27. minutu, a poravnao je Savić u 64. Na "ruletu" više sreće i koncentracije imali su gosti iz Bosne i Hercegovine. Mrežu Lala pogađali su redom Islamovič, Salčin, Bešić i Dervišević, dok su Nešković i Bjeković u prvoj i trećoj seriji naciljali prečku. 

Podsetimo, ovaj turnir do sada su osvajali dva puta Crvena zvezda i po jednom Vojvodina i zagrebački Dinamo.  

Peto finale na programu je sutra (nedelja) u 13.30 uz direktan prenos na Sportklubu. 

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar