СМС: Пријају ми поређења са Зиданом!

Али себе више видим као Јају Туреа! Златни дечко српске репрезентације дао је интервју за сајт ФИФА пред почетак Мундијала у Русији.

Фудбал 11.06.2018 | 13:00
СМС: Пријају ми поређења са Зиданом!
Загревање за Светско првенство је почело. О томе се говори на сав глас, са свих страна. У току је представљање репрезентација, играча, њихових очекивања. Тако је на странице званичног сајта Фифе доспео Сегеј Милинковић Савић. 

Момак о коме се прича и пише на дневном нивоу. Готово је извесно да ће отићи из Лација, само је питање где. Наравно, било ко од страних љубитеља фудбала када прелиста састав Србије, вероватно му поред Немање Матића око застане на Сергеју. И вероватно је то један од разлога што је Фифа баш њега одабрала за интервју. Међутим, ту је и освајање Мундијалита 2015. 

Свима је јасно да тако млади играчи који су у жижи јавности на плећима носе велики терет очекивања. И сопствених и нације. И зато је прво питање логично и само се поставља - како се носиш са притиском?

"Притисак? Волим притисак. Извлачи најбоље из мене. Тада се осећам најбоље и дајем максимум на терен. Они који ме знају могу то да потврде", рекао је Сергеј за сајт ФИФА.

Да ли је Сергеј после клупске сезоне спреман за дрес Орлова и највећу фудбалску смотру?

"Апсолутно сам спреман за Русију. Ако треба да зарадим поверење тренера Младена Крстајића, урадићу све да то оправдам".

У јавности се често помињу поређења са различитим фудбалерима, а многи га пореде са Зиданом. Сергеју то свакако импонује, то је и јуче истакао у разговору за српске медије, међутим он додаје још једно име на ту листу. 

Онако како сам себе види.

"Та поређења могу само да ми пријају. Али, видим себе више као Јају Туреа. Као идола, могу да кажем да сам увек гледао и угледао се на Немању Матића", рекао је Сергеј.

Ипак, волео би да има улогу "плеја".

"Видим себе у будућности као плејмејкера. Тако највише волим да играм и то сам у последњој сезони у Лацију и доказао".

Добио је питање да ли је разматрао некада играње за репрезентацију Шпаније где је рођен. Међутим, то Сергеј нити би могао нити би хтео.

"Веома добро знам одакле сам и где припадам. Моја земља је Србија и увек сам поносан то да кажем. Био сам најсрећнији човек на свету када су ме позвали у А репрезентацију".

Са том страшћу према дресу Србије, шта би ти значило да освојиш друго Светско првенство, само сада први пут у сениорској конкуренцији?

"Сви моји дечачки снови би постали стварност", одговорио је Сергеј.

И не само његови...

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар