SMS: Prijaju mi poređenja sa Zidanom!

Ali sebe više vidim kao Jaju Turea! Zlatni dečko srpske reprezentacije dao je intervju za sajt FIFA pred početak Mundijala u Rusiji.

Fudbal 11.06.2018 | 13:00
SMS: Prijaju mi poređenja sa Zidanom!
Zagrevanje za Svetsko prvenstvo je počelo. O tome se govori na sav glas, sa svih strana. U toku je predstavljanje reprezentacija, igrača, njihovih očekivanja. Tako je na stranice zvaničnog sajta Fife dospeo Segej Milinković Savić. 

Momak o kome se priča i piše na dnevnom nivou. Gotovo je izvesno da će otići iz Lacija, samo je pitanje gde. Naravno, bilo ko od stranih ljubitelja fudbala kada prelista sastav Srbije, verovatno mu pored Nemanje Matića oko zastane na Sergeju. I verovatno je to jedan od razloga što je Fifa baš njega odabrala za intervju. Međutim, tu je i osvajanje Mundijalita 2015. 

Svima je jasno da tako mladi igrači koji su u žiži javnosti na plećima nose veliki teret očekivanja. I sopstvenih i nacije. I zato je prvo pitanje logično i samo se postavlja - kako se nosiš sa pritiskom?

"Pritisak? Volim pritisak. Izvlači najbolje iz mene. Tada se osećam najbolje i dajem maksimum na teren. Oni koji me znaju mogu to da potvrde", rekao je Sergej za sajt FIFA.

Da li je Sergej posle klupske sezone spreman za dres Orlova i najveću fudbalsku smotru?

"Apsolutno sam spreman za Rusiju. Ako treba da zaradim poverenje trenera Mladena Krstajića, uradiću sve da to opravdam".

U javnosti se često pominju poređenja sa različitim fudbalerima, a mnogi ga porede sa Zidanom. Sergeju to svakako imponuje, to je i juče istakao u razgovoru za srpske medije, međutim on dodaje još jedno ime na tu listu. 

Onako kako sam sebe vidi.

"Ta poređenja mogu samo da mi prijaju. Ali, vidim sebe više kao Jaju Turea. Kao idola, mogu da kažem da sam uvek gledao i ugledao se na Nemanju Matića", rekao je Sergej.

Ipak, voleo bi da ima ulogu "pleja".

"Vidim sebe u budućnosti kao plejmejkera. Tako najviše volim da igram i to sam u poslednjoj sezoni u Laciju i dokazao".

Dobio je pitanje da li je razmatrao nekada igranje za reprezentaciju Španije gde je rođen. Međutim, to Sergej niti bi mogao niti bi hteo.

"Veoma dobro znam odakle sam i gde pripadam. Moja zemlja je Srbija i uvek sam ponosan to da kažem. Bio sam najsrećniji čovek na svetu kada su me pozvali u A reprezentaciju".

Sa tom strašću prema dresu Srbije, šta bi ti značilo da osvojiš drugo Svetsko prvenstvo, samo sada prvi put u seniorskoj konkurenciji?

"Svi moji dečački snovi bi postali stvarnost", odgovorio je Sergej.

I ne samo njegovi...

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar