Скупштина Звезде: О сјајној години и односу са ФСС...

"Наш клуб не тражи привилегије од Савеза. Ми смо се за те привилегије сами изборили спортским резултатима које смо у нашој дугој и плодоносној историји остварили у својој домовини, Европи и свету", поручују из Црвене звезде.

Фудбал 09.06.2018 | 16:00
Скупштина Звезде: О сјајној години и односу са ФСС...
У Медија центру стадиона "Рајко Митић" одржана је редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда на којој је оцењено да је година, тј. сезона иза црвено-белих, била одлична и да припада групи "једне од историјски добрих".

На седници којој је присуствовало 50 од 70 чланова Скупштине усвојен је финансијски извештај и извештај надзорног одбора, а потом је реч имао председник Светозар Мијаиловић.

"Ова такмичарска година спада у оне које су обележавале историју нашег клуба, Спортски резултати, пословање, улагање у инфраструктуру, могу да служе за понос сваком звездашу. То је резултат преданог рада свих структура клуба, јединства звездаша и велике енергије која се генерисала током ове сезоне. Потребно је да наставимо тако, да употребимо још више снаге и напора да остварујемо циљеве које је ова Скупштина зацртала и да се у томе одржи континуитет", казао је Мијаиловић у свом обраћању.

Председник Звезде је додао и да је потребно улагати у даљи развој инфраструктуре, посебно омладинске школе, и позвао генерације звездаша које су стварале клуб - и оне млађе нараштаје који ће тек - да се укључе на том путу.

"Имамо велики број присталица. Много више њих треба да има нашу чланску карту, посебно они најмлађи, да и кроз то изразимо оно што сви знају, да имамо најбројније чланство на овим просторима, а и шире. Акције које смо покренули воде у том правцу и наше чланство је бројније из дана у дан. Морамо створити такву атмосферу да се сваки наш члан, сваки наш присталица, осећа да је дао свој допринос резултату. Само тако наставиће се и даље она магија коју Звезда ствара на овим просторима, магија којом се ретко који клуб може похвалити".

Захвалио се навијачима на подршци током читаве сезоне, посебно на учешћу у хуманитарним акцијама давања крви, али и упозорио да су прописи УЕФА строги и да клубу који је под условним казнама прете санкције у случају њиховог кршења.

Било је осврта и на Фудбалски савез Србије...

"Међутим често, решавање проблема са којима се суочавамо није у нашим рукама. Наш Фудбалски клуб је члан ФСБ, односно ФСС. Као члану тих организација стало нам је да целокупна фудбалска организација успешно ради. Високо ценимо успех наше репрезентације и њен пласман на светско првенство. Желимо да наши фудбалери постигну што бољи резултат. Наше настојање да се уреде нека питања значајна за тај успешан рад често је схватано као конфронтирање и сметња Савезу. Ми сматрамо да наш клуб, по значају и по ономе што је давао и што даје развоју српског фудбала, заслужује далеко више и пажње и респекта него што сада има. Тражимо да се уважавају предлози које дајемо, а све у циљу побољшања укупног стања у фудбалу. Стиче се утисак да се Савез плаши фудбалски моћне Црвене звезде", казао је Мијаиловић и додао:

"Наш клуб не тражи привилегије од Савеза. Ми смо се за те привилегије сами изборили спортским резултатима које смо у нашој дугој и плодоносној историји остварили у својој домовини, Европи и свету. У бившој Југославији, где је лига била много јача, били смо најбољи. Наш једини захтев је да се све то уважи од стране оба савеза и удружења Суперлиге, јер је наш утицај у овом тренутку сведен на минимум. Ми чак немамо ни глас у Извршном одбору Заједнице (три клуба Суперлиге представљују целокупну лигу у том органу). Мора се успоставити партнерски однос свих клубова, а све у циљу јачања наше лиге, стварања добрих фудбалских терена и инфраструктуре, организације школа фудбала и повећања гледаности на стадионима. Савез у томе мора да помаже, а не да сврстава клубове на супростављене стране. То не доприноси фудбалу и спорту уопште", рекао је Мијаиловић уз захвалност спонзорима (Телеком Србија, Гаспром, Макрон...) и свим челницима клуба на одличном раду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар