Skupština Zvezde: O sjajnoj godini i odnosu sa FSS...

"Naš klub ne traži privilegije od Saveza. Mi smo se za te privilegije sami izborili sportskim rezultatima koje smo u našoj dugoj i plodonosnoj istoriji ostvarili u svojoj domovini, Evropi i svetu", poručuju iz Crvene zvezde.

Fudbal 09.06.2018 | 16:00
Skupština Zvezde: O sjajnoj godini i odnosu sa FSS...
U Medija centru stadiona "Rajko Mitić" održana je redovna sednica Skupštine FK Crvena zvezda na kojoj je ocenjeno da je godina, tj. sezona iza crveno-belih, bila odlična i da pripada grupi "jedne od istorijski dobrih".

Na sednici kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova Skupštine usvojen je finansijski izveštaj i izveštaj nadzornog odbora, a potom je reč imao predsednik Svetozar Mijailović.

"Ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba, Sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. To je rezultat predanog rada svih struktura kluba, jedinstva zvezdaša i velike energije koja se generisala tokom ove sezone. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet", kazao je Mijailović u svom obraćanju.

Predsednik Zvezde je dodao i da je potrebno ulagati u dalji razvoj infrastrukture, posebno omladinske škole, i pozvao generacije zvezdaša koje su stvarale klub - i one mlađe naraštaje koji će tek - da se uključe na tom putu.

"Imamo veliki broj pristalica. Mnogo više njih treba da ima našu člansku kartu, posebno oni najmlađi, da i kroz to izrazimo ono što svi znaju, da imamo najbrojnije članstvo na ovim prostorima, a i šire. Akcije koje smo pokrenuli vode u tom pravcu i naše članstvo je brojnije iz dana u dan. Moramo stvoriti takvu atmosferu da se svaki naš član, svaki naš pristalica, oseća da je dao svoj doprinos rezultatu. Samo tako nastaviće se i dalje ona magija koju Zvezda stvara na ovim prostorima, magija kojom se retko koji klub može pohvaliti".

Zahvalio se navijačima na podršci tokom čitave sezone, posebno na učešću u humanitarnim akcijama davanja krvi, ali i upozorio da su propisi UEFA strogi i da klubu koji je pod uslovnim kaznama prete sankcije u slučaju njihovog kršenja.

Bilo je osvrta i na Fudbalski savez Srbije...

"Međutim često, rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama. Naš Fudbalski klub je član FSB, odnosno FSS. Kao članu tih organizacija stalo nam je da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi. Visoko cenimo uspeh naše reprezentacije i njen plasman na svetsko prvenstvo. Želimo da naši fudbaleri postignu što bolji rezultat. Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Mi smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde", kazao je Mijailović i dodao:

"Naš klub ne traži privilegije od Saveza. Mi smo se za te privilegije sami izborili sportskim rezultatima koje smo u našoj dugoj i plodonosnoj istoriji ostvarili u svojoj domovini, Evropi i svetu. U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Superlige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Superlige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu). Mora se uspostaviti partnerski odnos svih klubova, a sve u cilju jačanja naše lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima. Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte", rekao je Mijailović uz zahvalnost sponzorima (Telekom Srbija, Gasprom, Makron...) i svim čelnicima kluba na odličnom radu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar