Најбогатији Енглез хоће Челси, Роман - не да!

"Дипломатски" рат између Русије и Енглеске, који Роману Абрамовичу тренутно прави највише проблема, није, бар за сада, утицао на одлуку богатог Руса да прода клуб од ког је направио силу. . . Понуда има!

Фудбал 11.06.2018 | 11:00
Најбогатији Енглез хоће Челси, Роман - не да!
Многи су мислили да ће прави "дипломатски рат" који Русија и Енглеска воде већ месецима, а који је утицао на то да Роману Абрамовичу не буде обновљена виза за боравак и рад у Уједињеном Краљевству (због чега је узео држављанство Израела), утицати на то да богати олигарх "дигне руке" од свог најважнијег фудбалског пројекта - Челсија.

Међутим, то изгледа неће бити тако лако...

Челси јесте одустао од изградње новог стадиона, што је вероватно била порука енглеским властима да не рачунају на толика улагања док год се на тај начин опходе према власнику, али Роман Абрамович има намеру да задржи "плавце" пошто је одбио понуду да их прода.

Понуду је већ послао Џим Ретклиф, најбогатији Енглез који је гигант у петрохемијској индустрији, али је Абрамович, према писању "Дејли Мејла", одбио ту понуду пошто нема намеру да остане без Челсија.

Ретклиф иначе поседује сезонску карту за утакмице на "Стамфорд бриџу", иако је велики навијач Манчестер јунајтеда, а "Мејл" преноси и да има заинтересованих из Кине... 

Према писању "Тајмса", Ретклиф је "дупло тежи" од Абрамовича и његово богатство се процењује на 21,05 милијарди фунти, док Челси не би коштао мање од милијарде.

Да ли је ово потез Абрамовича да "дигне цену" или заиста не постоји шанса да прода Челси видећемо већ у наредним месецима. Подсетимо, руски милијардер је власник "плаваца" од 2003. године и овај клуб је од тада освојио четири титуле Премијер лиге, Лигу шампиона, Лигу Европе...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар