Najbogatiji Englez hoće Čelsi, Roman - ne da!

"Diplomatski" rat između Rusije i Engleske, koji Romanu Abramoviču trenutno pravi najviše problema, nije, bar za sada, uticao na odluku bogatog Rusa da proda klub od kog je napravio silu. . . Ponuda ima!

Fudbal 11.06.2018 | 11:00
Najbogatiji Englez hoće Čelsi, Roman - ne da!
Mnogi su mislili da će pravi "diplomatski rat" koji Rusija i Engleska vode već mesecima, a koji je uticao na to da Romanu Abramoviču ne bude obnovljena viza za boravak i rad u Ujedinjenom Kraljevstvu (zbog čega je uzeo državljanstvo Izraela), uticati na to da bogati oligarh "digne ruke" od svog najvažnijeg fudbalskog projekta - Čelsija.

Međutim, to izgleda neće biti tako lako...

Čelsi jeste odustao od izgradnje novog stadiona, što je verovatno bila poruka engleskim vlastima da ne računaju na tolika ulaganja dok god se na taj način ophode prema vlasniku, ali Roman Abramovič ima nameru da zadrži "plavce" pošto je odbio ponudu da ih proda.

Ponudu je već poslao Džim Retklif, najbogatiji Englez koji je gigant u petrohemijskoj industriji, ali je Abramovič, prema pisanju "Dejli Mejla", odbio tu ponudu pošto nema nameru da ostane bez Čelsija.

Retklif inače poseduje sezonsku kartu za utakmice na "Stamford bridžu", iako je veliki navijač Mančester junajteda, a "Mejl" prenosi i da ima zainteresovanih iz Kine... 

Prema pisanju "Tajmsa", Retklif je "duplo teži" od Abramoviča i njegovo bogatstvo se procenjuje na 21,05 milijardi funti, dok Čelsi ne bi koštao manje od milijarde.

Da li je ovo potez Abramoviča da "digne cenu" ili zaista ne postoji šansa da proda Čelsi videćemo već u narednim mesecima. Podsetimo, ruski milijarder je vlasnik "plavaca" od 2003. godine i ovaj klub je od tada osvojio četiri titule Premijer lige, Ligu šampiona, Ligu Evrope...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar