Британци страхују за своје навијаче у Русији!

Британски посланици изразили су забринутост да би "антибританско расположење" могло да доведе до насиља према навијачима из Велике Британије током Светског првенства у фудбалу у Русији. Навијачи се "суочавају са одређеним ризицима", наводи се у документу Одбора за спољне послове британског парламента.

Фудбал 11.06.2018 | 08:00
Британци страхују за своје навијаче у Русији!
У те ризике спадају "насиље хулигана, напади на расиситичкој основи, хомофобија, антибританско расположење и терористички напади", навели су британски парламентарци.

Они су изразили забринутост за безбедност британских навијача и изразили жаљење због тога што се Светско првенство одржава у земљи с лошим резултатима када је у питању заштита људских права.

Посланици су подсетили и на мишљење британског министарства спољних послова које није саветовало навијачима да не иду у Русију на првенство. 

Очекује се да ће око 10.000 британских навијача у Русији пратити првенство. 

Тензије у односима Велике Британије и Русије достигле су врхунац после тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кц́ерке. Британске власти од марта оптужују Русију да је покушала да отрује Сергеја и Јулију Скрипаљ, што је она демантовала. 

Лондон је донео одлуку да нико из владе ни из британске краљевске породице не присуствује Светском купу у Русији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар