Реалова увредљива понуда Роналду која се одбија!

Дупло мање од Месија и седам бонуса! Где ће? Откривено шта је све Реал понудио Португалцу како би га натерао да оде.

Фудбал 10.06.2018 | 22:00
Реалова увредљива понуда Роналду која се одбија!
Нема назнака да ће бити потписан мир на релацији Кристијано Роналдо - Реал Мадрид... Нити то неко у Мадриду жели, како ствари тренутно изгледају. Расцеп је толико велики да је Португалац много ближе одласку него останку у Мадриду. А Реал се понаша као да жели да га се што пре реши...

Роналдо не може да прогута понос, ни да смири сујету због лажи Флорентина Переза које је гутао претходних годину дана. Реал му је после Кардифа обећао драстично повећање плате са 21.000.000 евра по сезони како би га макар примакао Месију, Нејмару и најплаћенијим играчима света, али га је слагао...

Тачније, дали су му понуду која се одбија. Реал је знао да ће Кристијано одбити понуђних 25.000.000 евра годишње јер и то је дупло мање од оног што Меси има у Барселони, а за трећину мање од оног што Нејмар зарађује у Пари Сен Жермену. Реал је припремио још једну понуду, али и она изглед као формалност. Као да желе да га натерају да оде... Врло добро знају какав је карактер, колико му је битно да је у равни са Месијем и колико је сујетан. Зато га наводе на пут да он испадне једини кривац за разлаз.

Мадриђани сад Роналду нуде 25.000.000 евра плус 7.500.000 ера кроз седам различитих бонуса: 2.000.000 за освајање Лиге шампиона, 1.500.000 за освајање Примере, 1.000.000 за освајање Купа краља, 1.000.000 за Златну лопту, 1.000.000 евра за ФИФА играча године, 500.000 за Пићичи трофеј у Шпанији и 500.000 евра за одређен број утакмица у сезони. Јасно је да Роналдо не може све ово да испуни и да би у најбољем случају ако понови минулу сезону остварио максимално 4.000.000 евра кроз бонусе. То је укупно 29.000.000 што је опет мање од 40.000.000 по сезони колико тражи.

Има и логике у Реаловом избору овакве стратегије. Ако би дали Роналду оно што тражи, то би их коштало 80.000.000 евра годишње на бруто нивоу. А Роналдо има 33 године и његов зенит полако пролази. Ако би потписали нови уговор под његовим условима то би значило сарадњу макар до 2022. године. Када се све сабере, коштао би их 240.000.000 евра до краја уговора. Превише?

Флорентино Перез сања Нејмара и радије би огроман новац уложио у Бразилца који је седам година млађи од Роналда и пун је мотива да осваја трофеје и да се профилише као најбољи играч света.

Међутим, проблем је што ПСЖ не жели овог лета да се одркене Бразилца и што за њега тражи невероватних 400.000.000 евра. Ипак, ни то није нешто што Реал не може да палти. Ако прода Роналда.

А где би могао Роналдо?

Манчестер Јунајтед и ПСЖ се помињу као једине колико-толико логичне дестинације.

Иако с Мурињом није у најбољим односима, велики повратак би био стављен изнад сваког личног интереса и Роналдо би заиста био појачање које би могло да врати трофеје на Олд Трафорд. Тамо га обожавају и кроз маркетинг би се можда и исплатио острвском великану. На терену свакако, јер Јунајтед тренутно нема играча ни приближног квалитетима Роналда.

ПСЖ је годинама покушавао да га доведе, а иако је имао савезника у виду Жоржа Мендеша, није успео јер је Реал блиндирао Кристијана клаузулом од милијарду евра. Сада Перез не би инсистирао на клаузули, али би свакако тражио макар 200.000.000 евра за најбољег играча света и да га укључи у посао око Нејмара. А ПСЖ то не жели... Међутим, не би требало потценити  фактор Жоржа Мендеша који је сјајно позициониран у Паризу и Манчестеру. Ако неко може да заврши овакав трансфер онда је то најмоћнији агент света.

Од осталих потенцијалних клубова, шпански медији још помињу Бајерн, Манчестер Сити и Јувентус али им не дају никакве шансе. Бајернова политика не иде уз овакве егзибиције као што би био трансфер Роналда. Гвардиолу и Роналда би тешко било замислити заједно иако би баш такав шампион био право појачање за Сити у нападу на Лигу шампиона. Јувентус финансијски не може да игра ову игру иако је Роналдо раније показивао симпатије и поштовање према овом клубу.

На крају се помињу опције попут МСЛ лиге, Кине, Катара и Јапана. Они би могли да плате Кристијануоно што пожели. Али њему новац није једини мотив јер жели да настави да пише историју фудбала. Поглавље у Реалу је изгледа завршио... Ако не прогута понос и зарад писања историје остане у Мадриду да побеђује и осваја за дупло мање пара него Меси у Барселони.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар