Realova uvredljiva ponuda Ronaldu koja se odbija!

Duplo manje od Mesija i sedam bonusa! Gde će? Otkriveno šta je sve Real ponudio Portugalcu kako bi ga naterao da ode.

Fudbal 10.06.2018 | 22:00
Realova uvredljiva ponuda Ronaldu koja se odbija!
Nema naznaka da će biti potpisan mir na relaciji Kristijano Ronaldo - Real Madrid... Niti to neko u Madridu želi, kako stvari trenutno izgledaju. Rascep je toliko veliki da je Portugalac mnogo bliže odlasku nego ostanku u Madridu. A Real se ponaša kao da želi da ga se što pre reši...

Ronaldo ne može da proguta ponos, ni da smiri sujetu zbog laži Florentina Pereza koje je gutao prethodnih godinu dana. Real mu je posle Kardifa obećao drastično povećanje plate sa 21.000.000 evra po sezoni kako bi ga makar primakao Mesiju, Nejmaru i najplaćenijim igračima sveta, ali ga je slagao...

Tačnije, dali su mu ponudu koja se odbija. Real je znao da će Kristijano odbiti ponuđnih 25.000.000 evra godišnje jer i to je duplo manje od onog što Mesi ima u Barseloni, a za trećinu manje od onog što Nejmar zarađuje u Pari Sen Žermenu. Real je pripremio još jednu ponudu, ali i ona izgled kao formalnost. Kao da žele da ga nateraju da ode... Vrlo dobro znaju kakav je karakter, koliko mu je bitno da je u ravni sa Mesijem i koliko je sujetan. Zato ga navode na put da on ispadne jedini krivac za razlaz.

Madriđani sad Ronaldu nude 25.000.000 evra plus 7.500.000 era kroz sedam različitih bonusa: 2.000.000 za osvajanje Lige šampiona, 1.500.000 za osvajanje Primere, 1.000.000 za osvajanje Kupa kralja, 1.000.000 za Zlatnu loptu, 1.000.000 evra za FIFA igrača godine, 500.000 za Pićiči trofej u Španiji i 500.000 evra za određen broj utakmica u sezoni. Jasno je da Ronaldo ne može sve ovo da ispuni i da bi u najboljem slučaju ako ponovi minulu sezonu ostvario maksimalno 4.000.000 evra kroz bonuse. To je ukupno 29.000.000 što je opet manje od 40.000.000 po sezoni koliko traži.

Ima i logike u Realovom izboru ovakve strategije. Ako bi dali Ronaldu ono što traži, to bi ih koštalo 80.000.000 evra godišnje na bruto nivou. A Ronaldo ima 33 godine i njegov zenit polako prolazi. Ako bi potpisali novi ugovor pod njegovim uslovima to bi značilo saradnju makar do 2022. godine. Kada se sve sabere, koštao bi ih 240.000.000 evra do kraja ugovora. Previše?

Florentino Perez sanja Nejmara i radije bi ogroman novac uložio u Brazilca koji je sedam godina mlađi od Ronalda i pun je motiva da osvaja trofeje i da se profiliše kao najbolji igrač sveta.

Međutim, problem je što PSŽ ne želi ovog leta da se odrkene Brazilca i što za njega traži neverovatnih 400.000.000 evra. Ipak, ni to nije nešto što Real ne može da palti. Ako proda Ronalda.

A gde bi mogao Ronaldo?

Mančester Junajted i PSŽ se pominju kao jedine koliko-toliko logične destinacije.

Iako s Murinjom nije u najboljim odnosima, veliki povratak bi bio stavljen iznad svakog ličnog interesa i Ronaldo bi zaista bio pojačanje koje bi moglo da vrati trofeje na Old Traford. Tamo ga obožavaju i kroz marketing bi se možda i isplatio ostrvskom velikanu. Na terenu svakako, jer Junajted trenutno nema igrača ni približnog kvalitetima Ronalda.

PSŽ je godinama pokušavao da ga dovede, a iako je imao saveznika u vidu Žorža Mendeša, nije uspeo jer je Real blindirao Kristijana klauzulom od milijardu evra. Sada Perez ne bi insistirao na klauzuli, ali bi svakako tražio makar 200.000.000 evra za najboljeg igrača sveta i da ga uključi u posao oko Nejmara. A PSŽ to ne želi... Međutim, ne bi trebalo potceniti  faktor Žorža Mendeša koji je sjajno pozicioniran u Parizu i Mančesteru. Ako neko može da završi ovakav transfer onda je to najmoćniji agent sveta.

Od ostalih potencijalnih klubova, španski mediji još pominju Bajern, Mančester Siti i Juventus ali im ne daju nikakve šanse. Bajernova politika ne ide uz ovakve egzibicije kao što bi bio transfer Ronalda. Gvardiolu i Ronalda bi teško bilo zamisliti zajedno iako bi baš takav šampion bio pravo pojačanje za Siti u napadu na Ligu šampiona. Juventus finansijski ne može da igra ovu igru iako je Ronaldo ranije pokazivao simpatije i poštovanje prema ovom klubu.

Na kraju se pominju opcije poput MSL lige, Kine, Katara i Japana. Oni bi mogli da plate Kristijanuono što poželi. Ali njemu novac nije jedini motiv jer želi da nastavi da piše istoriju fudbala. Poglavlje u Realu je izgleda završio... Ako ne proguta ponos i zarad pisanja istorije ostane u Madridu da pobeđuje i osvaja za duplo manje para nego Mesi u Barseloni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar