Коначно - Клопов Ливерпул! И шта Редсима доноси Набил Фекир?

Кад потпише најбољи играч Лиона чекаће се још само голман. Тада ће од стартних 11 Ливерпула десеторица бити играчи које је у тим убацио их на Енфилд довео немачки стручњак. . .

Фудбал 10.06.2018 | 23:45
Коначно - Клопов Ливерпул! И шта Редсима доноси Набил Фекир?
Чим је први пут ногом крочио на Енфилд казао је да му је потребно време да би своју филозофију имплементирао у тим. Исто тако, време му је требало и да састави тим по својој жељи. Заправо, тренутно су у току последњи, они фини радови. И тако, корак по корак, дођосмо на корак од Клоповог Ливерпула. 

Током читавог јучерашњег дана навијачи Редса жељно су ишчекивали представљање највећег појачања ове сезоне - Набила Фекира. Посао вредан 53.000.000 фунти мало је застао пред самом реализацијом - нагађало се да су у питању спорни лекарски прегледи обављени пре 24 сата у Лиону, али најпре ће бити просто администрација - међутим очекује се да сваког часа буде и дефинитивно закључен. Тако ћемо са сјајним креативцем добити тим у којем ће бити чак осам Клопових играча. 

Голман Каријус, дефанзивци Ван Дајк и Робертсон, задњи везни Фабињо и Кеита, испред поменути Фекир и горе, по крилима, Салах и Мане. Од наслеђа Јиргена Клопа ту су само Ловрен, као други штопер - мада не треба искључити могућност да би стартер могао да буде и Матип, ког је Немац такође довео - те Фирмино и Александер Аенолд, момак из академије Ливерпула кога је управо Клоп гурнуо у стартних 11, па се може рећи да је и он његов. Све у свему, са Матипом на штоперу, то је 10 од 11 играча из пројектоване прве поставе. 

Шта је констатација? Јирген Клоп је веома близу да састави жељени тим с којим ће коначно напасти титулу у својој трећој сезони на клупи славног клуба. 

Када стигне Фекир (а пре њега су параф ставили Фабињо и Кеита) 90 одсто посла на пијаци биће завршено. Преостаће само још довођење голмана који би заузео Каријусово место. Да ли ће то то бити Силесен из Барселоне, Алисон из Роме, или можда неко трећи - остаје нам да видимо. Али сва је прилика за последњу коцкицу у Ливерпуловом мозаику попричекаћемо до завршетка Мундијала...

Оно чиме се медији на Острву тренутно највише баве јесте позиција на којој ће Фекир играти. Закључак је да Клоп неће растурати свој нападачки трилинг Салах-Фирмино-Мане, што и не би имало логике, с обзиром на сезону која иза њих, па би сјајни француски интернационалац треба да заигра на позицији класичне "десетке", дакле иза њих. Скај спорт истиче челичну вољу нове аквизиције Ливерпула и подсећа како га је Лион једном приликом отписао као недовољно талентованог, али се овај изборио за место у тиму, те како је такав један карактер прекопотребан Клоповој шампионској машини. Такође се апострофира сјајан учинаки из прошле сезоне од 18 голова и осам асистенција, односно да је Фекир капитен Лиона и прави вођа. 

"Најједноставније речено Фекир је прави човек да замени Кутиња. Он је играч који увек има идеју како да разбије противничку одбрану, посебно када се ради о екипама које се бране. Његов додатни квалитет је то што може да игра и на све три позиције у самој навали. Али са "леђима" која ће имати у лику Фабиња и Кеите, сасвим је сигурно да ће највише моћи да пружи на месту класичне "десетке", пише Скај и посебно подвлачи да фудбалер за кога је Зинедин Зидан казао да га је технички импресионирао, мора да буде пун погодак.   

За Фекира се још каже да сјајно изводи пенале, слободне ударце, корнере и да је уз њега у тиму процветао Мемфис Депај, Манчестеров отпадак. Шта још Лиуверпул добија са Фекиром? Када је Салах због повреде морао да напусти финале Лиге шампиона Редсе није имао "ко да поведе". Са њим у тиму биће друга прича. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар