Konačno - Klopov Liverpul! I šta Redsima donosi Nabil Fekir?

Kad potpiše najbolji igrač Liona čekaće se još samo golman. Tada će od startnih 11 Liverpula desetorica biti igrači koje je u tim ubacio ih na Enfild doveo nemački stručnjak. . .

Fudbal 10.06.2018 | 23:45
Konačno - Klopov Liverpul! I šta Redsima donosi Nabil Fekir?
Čim je prvi put nogom kročio na Enfild kazao je da mu je potrebno vreme da bi svoju filozofiju implementirao u tim. Isto tako, vreme mu je trebalo i da sastavi tim po svojoj želji. Zapravo, trenutno su u toku poslednji, oni fini radovi. I tako, korak po korak, dođosmo na korak od Klopovog Liverpula. 

Tokom čitavog jučerašnjeg dana navijači Redsa željno su iščekivali predstavljanje najvećeg pojačanja ove sezone - Nabila Fekira. Posao vredan 53.000.000 funti malo je zastao pred samom realizacijom - nagađalo se da su u pitanju sporni lekarski pregledi obavljeni pre 24 sata u Lionu, ali najpre će biti prosto administracija - međutim očekuje se da svakog časa bude i definitivno zaključen. Tako ćemo sa sjajnim kreativcem dobiti tim u kojem će biti čak osam Klopovih igrača. 

Golman Karijus, defanzivci Van Dajk i Robertson, zadnji vezni Fabinjo i Keita, ispred pomenuti Fekir i gore, po krilima, Salah i Mane. Od nasleđa Jirgena Klopa tu su samo Lovren, kao drugi štoper - mada ne treba isključiti mogućnost da bi starter mogao da bude i Matip, kog je Nemac takođe doveo - te Firmino i Aleksander Aenold, momak iz akademije Liverpula koga je upravo Klop gurnuo u startnih 11, pa se može reći da je i on njegov. Sve u svemu, sa Matipom na štoperu, to je 10 od 11 igrača iz projektovane prve postave. 

Šta je konstatacija? Jirgen Klop je veoma blizu da sastavi željeni tim s kojim će konačno napasti titulu u svojoj trećoj sezoni na klupi slavnog kluba. 

Kada stigne Fekir (a pre njega su paraf stavili Fabinjo i Keita) 90 odsto posla na pijaci biće završeno. Preostaće samo još dovođenje golmana koji bi zauzeo Karijusovo mesto. Da li će to to biti Silesen iz Barselone, Alison iz Rome, ili možda neko treći - ostaje nam da vidimo. Ali sva je prilika za poslednju kockicu u Liverpulovom mozaiku popričekaćemo do završetka Mundijala...

Ono čime se mediji na Ostrvu trenutno najviše bave jeste pozicija na kojoj će Fekir igrati. Zaključak je da Klop neće rasturati svoj napadački triling Salah-Firmino-Mane, što i ne bi imalo logike, s obzirom na sezonu koja iza njih, pa bi sjajni francuski internacionalac treba da zaigra na poziciji klasične "desetke", dakle iza njih. Skaj sport ističe čeličnu volju nove akvizicije Liverpula i podseća kako ga je Lion jednom prilikom otpisao kao nedovoljno talentovanog, ali se ovaj izborio za mesto u timu, te kako je takav jedan karakter prekopotreban Klopovoj šampionskoj mašini. Takođe se apostrofira sjajan učinaki iz prošle sezone od 18 golova i osam asistencija, odnosno da je Fekir kapiten Liona i pravi vođa. 

"Najjednostavnije rečeno Fekir je pravi čovek da zameni Kutinja. On je igrač koji uvek ima ideju kako da razbije protivničku odbranu, posebno kada se radi o ekipama koje se brane. Njegov dodatni kvalitet je to što može da igra i na sve tri pozicije u samoj navali. Ali sa "leđima" koja će imati u liku Fabinja i Keite, sasvim je sigurno da će najviše moći da pruži na mestu klasične "desetke", piše Skaj i posebno podvlači da fudbaler za koga je Zinedin Zidan kazao da ga je tehnički impresionirao, mora da bude pun pogodak.   

Za Fekira se još kaže da sjajno izvodi penale, slobodne udarce, kornere i da je uz njega u timu procvetao Memfis Depaj, Mančesterov otpadak. Šta još Liuverpul dobija sa Fekirom? Kada je Salah zbog povrede morao da napusti finale Lige šampiona Redse nije imao "ko da povede". Sa njim u timu biće druga priča. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar