Салах први пут отворено о Рамосу и оном старту...

Ко те прво расплаче, касније те насмеје! Египћанин је дао интервју за Марку у ком је причао о финалу у Кијеву као "најгорем тренутку у каријери", али се дотакао и предстојећег Светског првенства.

Фудбал 10.06.2018 | 20:00
Салах први пут отворено о Рамосу и оном старту...
Нема много сумње, Мохамед Салах је један од играча који су обележили сезону за нама. Та техника, брзина, голови... Све је то нешто ново, нешто што је освежило фудбалску атмосферу и зачинило и Премијер лигу и Лигу шампиона.

Мохамед Салах по природи не воли превише да прича са медијима па је сваки његов интервју злата вредан ових дана. А Марка је показала колико је велика па је успела да уради интервју са Салахом. Њима је то још важније него осталима, а наравно, један од главних разлога је онај старт Серхија Рамоса у финалу у Кијеву.

Као што је Салах играчки обележио сезону, тако су и оне његове сузе обележиле финале, поред фанстатичног гола Герета Бејла.

Како тече опоравак од повреде?

"Боље сам сада. Надам се да ћу играти прву утакмицу против Уругваја, али то све зависи како ћу се осећати када се приближи та прва утакмица".

Повређен си у Кијеву. Морао си да напустиш терен у финалу Лиге шампиона. Да ли је то најгори моменат у твојој каријери?

"Да. Најгори".

Да ли си се у неком моменту уплашио да нећеш играти на Светском првенству?

"Када сам ударио у земљу, имао сам мешавину физичке боли и забринутости, као и љутње, туге. Све то зато што нећу моћи да наставим финале Лиге шампиона. Неколико момената касније, помислио сам да постоји шанса да не заиграм на Светском првенству и то је била разарајућа мисао", рекао је Салах.

Много тога је речено о старту Серхија Рамоса на теби. Да ли је то био нормалан старт?

"Не знам. Можда?".

Рамос је пре неколико дана рекао следеће: "Видео сам на снимку да ме он прво хвата за руку и пао сам на другу страну. А он је заправо повредио другу руку од оне за коју сам га ухватио". Шта мислиш о томе?

"Занимљиво..."

Рамос је додао да си "имао шансе да играш у другом полувремену да си примио ињекцију".

"Мој коментар је да је увек у реду да онај ко вас прво расплаче, потом насмеје. Можда је могао да ми каже да ли ћу играти на Светском првенству?".

Послао ти је поруку после свега што се догодило...

"Послао ми је поруку, али му ниједном нисам рекао да је то било у реду".

Пређимо мало на Светско првенство. Можеш ли да објасниш Европљанима шта за Египат значи то што ће играти у Русији?

"Први пут после 28 година смо се квалификовали. То није нормално јер смо освајали Афрички Куп седам пута. Постало је уобичајено да освајамо Куп Афричких Нација, али не и да се пласирамо на Мундијал. И онда смо сами себи рекли - Вау, морамо то да урадимо, морамо то да урадимо. Дуго то нисмо успели као репрезентација и зато је посебно. Можда као за Шпанију да освоји Светско првенство", рекао је Салах.

Који је циљ Египта на Мундијалу у Русији?

"Мислим да имамо сјајан тим и одличног тренера (Ектора Купера). Желимо да прођемо групу и да играмо добро".

А твој лични циљ?

"Само да помогнем тиму да прође даље и да постижем голове. Али важније је да помогнем тиму".

Које су јаче стране Египта?

"Тешко је рећи. Наше заједништво. Играмо другачије него раније. Јаки смо као група. Имамо исти циљ. Не могу да издвојим једну ствар, играмо заједно".

Да ли је Купер "тежак" као што кажу

"А-ха-ха. Има велико искуство. добар је тренер и помогао нам је да играмо боље. Није тежак, добар је тренер, добар човек.
Помажемо једни другима".

У ком аспекту ти је помогао да напредујеш?

"Тактички. Помогао ми је да се браним боље, али и да нађем лакши начин да нападам. Напредовао сам радећи са њим".

Осећаш ли притисак од навијача. Они су веома страствени...

"Постојао је притисак да се пласирамо. Наравно, неко може да каже ´ОК, пласирали смо се, то је то´. Али за мене није тако. Желимо да направимо историју. Да достигнемо нешто више. У мојој глави постоји притисак да постигнемо нешто другачије него што смо до сада урадили. Не да одемо тамо, да одиграмо три меча и хвала вам лепо. То ми не пролази кроз главу".

Да ли си разматрао могућност утакмице против Шпаније у наредној фази?

"Може бити. Шпанија или Португалија. Надам се. И једни и други имају сјајне екипе и било би много тешко играти против њих. Али никада не знате шта може да се догоди".

Прво сећање на Мундијал?

"Мислим да је било Светско првенство 2002. године. Не могу тачно да вам кажем меч, али гледам сам утакмице код куће у мом граду. Бразил је освојио. Било је 2:1 беше? Не, 2:0 је било. Роналдо је дао оба гола", присетио се Салах.

Египат ће играти у Русији у групи А са Уругвајем, Саудијском Арабијом и домаћином Русијом.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар