Salah prvi put otvoreno o Ramosu i onom startu...

Ko te prvo rasplače, kasnije te nasmeje! Egipćanin je dao intervju za Marku u kom je pričao o finalu u Kijevu kao "najgorem trenutku u karijeri", ali se dotakao i predstojećeg Svetskog prvenstva.

Fudbal 10.06.2018 | 20:00
Salah prvi put otvoreno o Ramosu i onom startu...
Nema mnogo sumnje, Mohamed Salah je jedan od igrača koji su obeležili sezonu za nama. Ta tehnika, brzina, golovi... Sve je to nešto novo, nešto što je osvežilo fudbalsku atmosferu i začinilo i Premijer ligu i Ligu šampiona.

Mohamed Salah po prirodi ne voli previše da priča sa medijima pa je svaki njegov intervju zlata vredan ovih dana. A Marka je pokazala koliko je velika pa je uspela da uradi intervju sa Salahom. Njima je to još važnije nego ostalima, a naravno, jedan od glavnih razloga je onaj start Serhija Ramosa u finalu u Kijevu.

Kao što je Salah igrački obeležio sezonu, tako su i one njegove suze obeležile finale, pored fanstatičnog gola Gereta Bejla.

Kako teče oporavak od povrede?

"Bolje sam sada. Nadam se da ću igrati prvu utakmicu protiv Urugvaja, ali to sve zavisi kako ću se osećati kada se približi ta prva utakmica".

Povređen si u Kijevu. Morao si da napustiš teren u finalu Lige šampiona. Da li je to najgori momenat u tvojoj karijeri?

"Da. Najgori".

Da li si se u nekom momentu uplašio da nećeš igrati na Svetskom prvenstvu?

"Kada sam udario u zemlju, imao sam mešavinu fizičke boli i zabrinutosti, kao i ljutnje, tuge. Sve to zato što neću moći da nastavim finale Lige šampiona. Nekoliko momenata kasnije, pomislio sam da postoji šansa da ne zaigram na Svetskom prvenstvu i to je bila razarajuća misao", rekao je Salah.

Mnogo toga je rečeno o startu Serhija Ramosa na tebi. Da li je to bio normalan start?

"Ne znam. Možda?".

Ramos je pre nekoliko dana rekao sledeće: "Video sam na snimku da me on prvo hvata za ruku i pao sam na drugu stranu. A on je zapravo povredio drugu ruku od one za koju sam ga uhvatio". Šta misliš o tome?

"Zanimljivo..."

Ramos je dodao da si "imao šanse da igraš u drugom poluvremenu da si primio injekciju".

"Moj komentar je da je uvek u redu da onaj ko vas prvo rasplače, potom nasmeje. Možda je mogao da mi kaže da li ću igrati na Svetskom prvenstvu?".

Poslao ti je poruku posle svega što se dogodilo...

"Poslao mi je poruku, ali mu nijednom nisam rekao da je to bilo u redu".

Pređimo malo na Svetsko prvenstvo. Možeš li da objasniš Evropljanima šta za Egipat znači to što će igrati u Rusiji?

"Prvi put posle 28 godina smo se kvalifikovali. To nije normalno jer smo osvajali Afrički Kup sedam puta. Postalo je uobičajeno da osvajamo Kup Afričkih Nacija, ali ne i da se plasiramo na Mundijal. I onda smo sami sebi rekli - Vau, moramo to da uradimo, moramo to da uradimo. Dugo to nismo uspeli kao reprezentacija i zato je posebno. Možda kao za Španiju da osvoji Svetsko prvenstvo", rekao je Salah.

Koji je cilj Egipta na Mundijalu u Rusiji?

"Mislim da imamo sjajan tim i odličnog trenera (Ektora Kupera). Želimo da prođemo grupu i da igramo dobro".

A tvoj lični cilj?

"Samo da pomognem timu da prođe dalje i da postižem golove. Ali važnije je da pomognem timu".

Koje su jače strane Egipta?

"Teško je reći. Naše zajedništvo. Igramo drugačije nego ranije. Jaki smo kao grupa. Imamo isti cilj. Ne mogu da izdvojim jednu stvar, igramo zajedno".

Da li je Kuper "težak" kao što kažu

"A-ha-ha. Ima veliko iskustvo. dobar je trener i pomogao nam je da igramo bolje. Nije težak, dobar je trener, dobar čovek.
Pomažemo jedni drugima".

U kom aspektu ti je pomogao da napreduješ?

"Taktički. Pomogao mi je da se branim bolje, ali i da nađem lakši način da napadam. Napredovao sam radeći sa njim".

Osećaš li pritisak od navijača. Oni su veoma strastveni...

"Postojao je pritisak da se plasiramo. Naravno, neko može da kaže ´OK, plasirali smo se, to je to´. Ali za mene nije tako. Želimo da napravimo istoriju. Da dostignemo nešto više. U mojoj glavi postoji pritisak da postignemo nešto drugačije nego što smo do sada uradili. Ne da odemo tamo, da odigramo tri meča i hvala vam lepo. To mi ne prolazi kroz glavu".

Da li si razmatrao mogućnost utakmice protiv Španije u narednoj fazi?

"Može biti. Španija ili Portugalija. Nadam se. I jedni i drugi imaju sjajne ekipe i bilo bi mnogo teško igrati protiv njih. Ali nikada ne znate šta može da se dogodi".

Prvo sećanje na Mundijal?

"Mislim da je bilo Svetsko prvenstvo 2002. godine. Ne mogu tačno da vam kažem meč, ali gledam sam utakmice kod kuće u mom gradu. Brazil je osvojio. Bilo je 2:1 beše? Ne, 2:0 je bilo. Ronaldo je dao oba gola", prisetio se Salah.

Egipat će igrati u Rusiji u grupi A sa Urugvajem, Saudijskom Arabijom i domaćinom Rusijom.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar