"Партизановац" је нови тренер Слободе

Некадашњи нападач Партизана Адмир Смајић нови је тренер тузланске Слободе.

Фудбал 09.06.2018 | 15:45
"Партизановац" је нови тренер Слободе
Након што је Славко Петровић напустио "Тушањ", челници клуба су експресно ангажовали Смајића, са којим ће сарађивати Миленко Бошњаковић.

"Дошао сам као тим менаџер у Слободу, немам баш нешто пуно да кажем. Задњих 30 година сам у Швајцарској, све ово што је испало - испало је изненада. Синоћ сам разговарао са спортских директором и брзо смо се договорили. Направили смо неки план припрема и драго ми је што сам дошао у Слободу је ја долазим из овог краја. Мислим да Слобода по свом квалитету и по ономе што је пружала свој играма, сазлужује да буде у врху бх. фудбала. Не познајем добро фудбал у БиХ, то може бити мањкавост, али и предност јер крећемо од нуле. Тражићу од играча да дају све од себе на терену, за дрес који су носили велики играчи", изјавио је Смајић по доласку у тузлански клуб, пренијели су локални медији.

Према његовим ријечима, Слободи ће бити неопходна појачања за наредну сезону у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

"Тражићемо играче из овог региона, јер је то увијек била снага Слободе. Нико није овдје дошао овдје да продаје - купује играче, играће само они који заслужују и неће ме интересовати имена и годиште играча. Али, сигурно нећемо доводити половне играче из земаља у региону", додао је некадашњи ас црно-бијелих.
"Договорили смо се да ова година буду година стабилизација клубу, давање шансе млађим играчима, али онима који то заслужују. Не смијемо очекивати ништа од ове сезоне, да ће се направити нешто велико, давати било какве врсте обећања било би примитивно. Сигурно да ће бити проблема, сигурно да ће бити нових ствари које доносе проблеме и несигурност", подвукао је Смајић.

У каријери је осим Партизана, гдје је играо пуних девет сезона, бранио боје швајцарских клубова Ксамакс, Базел и Јанг Бојс, а као тренер водио је Сион, Ивердон и Јанг Бојс.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар