"Partizanovac" je novi trener Slobode

Nekadašnji napadač Partizana Admir Smajić novi je trener tuzlanske Slobode.

Fudbal 09.06.2018 | 15:45
"Partizanovac" je novi trener Slobode
Nakon što je Slavko Petrović napustio "Tušanj", čelnici kluba su ekspresno angažovali Smajića, sa kojim će sarađivati Milenko Bošnjaković.

"Došao sam kao tim menadžer u Slobodu, nemam baš nešto puno da kažem. Zadnjih 30 godina sam u Švajcarskoj, sve ovo što je ispalo - ispalo je iznenada. Sinoć sam razgovarao sa sportskih direktorom i brzo smo se dogovorili. Napravili smo neki plan priprema i drago mi je što sam došao u Slobodu je ja dolazim iz ovog kraja. Mislim da Sloboda po svom kvalitetu i po onome što je pružala svoj igrama, sazlužuje da bude u vrhu bh. fudbala. Ne poznajem dobro fudbal u BiH, to može biti manjkavost, ali i prednost jer krećemo od nule. Tražiću od igrača da daju sve od sebe na terenu, za dres koji su nosili veliki igrači", izjavio je Smajić po dolasku u tuzlanski klub, prenijeli su lokalni mediji.

Prema njegovim riječima, Slobodi će biti neophodna pojačanja za narednu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Tražićemo igrače iz ovog regiona, jer je to uvijek bila snaga Slobode. Niko nije ovdje došao ovdje da prodaje - kupuje igrače, igraće samo oni koji zaslužuju i neće me interesovati imena i godište igrača. Ali, sigurno nećemo dovoditi polovne igrače iz zemalja u regionu", dodao je nekadašnji as crno-bijelih.
"Dogovorili smo se da ova godina budu godina stabilizacija klubu, davanje šanse mlađim igračima, ali onima koji to zaslužuju. Ne smijemo očekivati ništa od ove sezone, da će se napraviti nešto veliko, davati bilo kakve vrste obećanja bilo bi primitivno. Sigurno da će biti problema, sigurno da će biti novih stvari koje donose probleme i nesigurnost", podvukao je Smajić.

U karijeri je osim Partizana, gdje je igrao punih devet sezona, branio boje švajcarskih klubova Ksamaks, Bazel i Jang Bojs, a kao trener vodio je Sion, Iverdon i Jang Bojs.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar