Студент изазвао инцидент у авиону

Пуних 15 минута путници на лету "Малезија Ерлајнза" из Мелбурна за Коломбо били су уверени да ће умрети. Неколико тренутака након што се авион са 221 путником и члановима посаде винуо изнад Аустралије један човек је устао са свог места, из ладице за ручну пртљагу узео два предмета и кренуо према кокпиту.

Свијет 09.06.2018 | 11:02
Студент изазвао инцидент у авиону
Путници су рекли да су направе биле црне и да су имале некакву лампицу.

- Разнећу је**** авион - урликао је помахнитали младић који је држао палчеве на предметима и претио да ће притиснути тастер.

- Имам бомбу, не приближавајте ми се. Желим да поразговарам с пилотом, а потом ћу уништити авион - урликао је мушкарац. Путници нису могли да верују шта се догађа, преноси "Јутарњи лист".

- Јеси ли је**** озбиљан - упитао га је један човек гледајући право у направе које је потенцијални терориста имао код себе. Стјуардеса је признала да није имала појма шта да уради будући да се никада није нашла у оваквој ситуацији.
 
- Само сам покушала да сакријем своје престрављено лице. Али чим сам видела да је устао са свог места, мој први инстинкт ми је говорио да ће се нешто лоше догодити - рекла је.



Права драма се одвијала и у кокпиту. Пилот и копилот су урликали "мејдеј, мејдеј" и окренули авион назад према Мелбурну. Међутим, и пре него што су точкови авиона дотакли писту, нападач је био заустављен. Чак 11 путника скочило је на мушкарца, савладало га и одузело му оружје. После се показало да је пријетио пуњачима за мобилни.

Ускоро су се у авиону појавили и полицајци који су се поприлично изненадили када су видели шта се догађа у авиону. Видели су завезаног човека и путнике како буквално седе на њему.



На изрицању пресуде само је ћутао, док му је судија покушао очитати лекцију.
 
- На крају је испало да није било никакве опасности, али ово је била јако озбиљна претња. Путници, кабинско особље и пилоти били су под великим стресом. Ово се може успоредити са пљачком банке помоћу лажног пиштоља - образлагао је своју пресуду аустралијски судија.

- Пазите, он није имамо никакве планове. Све се догодило моментално - рекао је психијатар Ендру Керол.

Маркс, кад је дошао к себи, одмах је кренуо са извињењима.

- Жао ми је... Извинуо бих се путницима и особљу - рекао је.
 
Након овог инцидента и полиција је била под лавином критика, будући да је откривено да им је требало чак сат и 20 минута да упадну у авион и приведу дивљег Маркса. Дакле, пуних 80 минута обични путници морали су да седе на глави надрогираног студента.



(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар