Student izazvao incident u avionu

Punih 15 minuta putnici na letu "Malezija Erlajnza" iz Melburna za Kolombo bili su uvereni da će umreti. Nekoliko trenutaka nakon što se avion sa 221 putnikom i članovima posade vinuo iznad Australije jedan čovek je ustao sa svog mesta, iz ladice za ručnu prtljagu uzeo dva predmeta i krenuo prema kokpitu.

Svijet 09.06.2018 | 11:02
Student izazvao incident u avionu
Putnici su rekli da su naprave bile crne i da su imale nekakvu lampicu.

- Razneću je**** avion - urlikao je pomahnitali mladić koji je držao palčeve na predmetima i pretio da će pritisnuti taster.

- Imam bombu, ne približavajte mi se. Želim da porazgovaram s pilotom, a potom ću uništiti avion - urlikao je muškarac. Putnici nisu mogli da veruju šta se događa, prenosi "Jutarnji list".

- Jesi li je**** ozbiljan - upitao ga je jedan čovek gledajući pravo u naprave koje je potencijalni terorista imao kod sebe. Stjuardesa je priznala da nije imala pojma šta da uradi budući da se nikada nije našla u ovakvoj situaciji.
 
- Samo sam pokušala da sakrijem svoje prestravljeno lice. Ali čim sam videla da je ustao sa svog mesta, moj prvi instinkt mi je govorio da će se nešto loše dogoditi - rekla je.



Prava drama se odvijala i u kokpitu. Pilot i kopilot su urlikali "mejdej, mejdej" i okrenuli avion nazad prema Melburnu. Međutim, i pre nego što su točkovi aviona dotakli pistu, napadač je bio zaustavljen. Čak 11 putnika skočilo je na muškarca, savladalo ga i oduzelo mu oružje. Posle se pokazalo da je prijetio punjačima za mobilni.

Uskoro su se u avionu pojavili i policajci koji su se poprilično iznenadili kada su videli šta se događa u avionu. Videli su zavezanog čoveka i putnike kako bukvalno sede na njemu.



Na izricanju presude samo je ćutao, dok mu je sudija pokušao očitati lekciju.
 
- Na kraju je ispalo da nije bilo nikakve opasnosti, ali ovo je bila jako ozbiljna pretnja. Putnici, kabinsko osoblje i piloti bili su pod velikim stresom. Ovo se može usporediti sa pljačkom banke pomoću lažnog pištolja - obrazlagao je svoju presudu australijski sudija.

- Pazite, on nije imamo nikakve planove. Sve se dogodilo momentalno - rekao je psihijatar Endru Kerol.

Marks, kad je došao k sebi, odmah je krenuo sa izvinjenjima.

- Žao mi je... Izvinuo bih se putnicima i osoblju - rekao je.
 
Nakon ovog incidenta i policija je bila pod lavinom kritika, budući da je otkriveno da im je trebalo čak sat i 20 minuta da upadnu u avion i privedu divljeg Marksa. Dakle, punih 80 minuta obični putnici morali su da sede na glavi nadrogiranog studenta.



(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar