Тест: Њемачка се мучила и са Саудијском Арабијом!

Фудбалери Немачке савладали су Саудијску Арабију са 2:1 у последњем припремном мечу пред Мундијал у Русији.  Шампиони, опет вам то ништа не ваља! Немачка само 2:1 на генералној проби против Саудијске Арабије.  Немци изашли из "лера", сада су у првој брзини! Светски првак споро слаже коцкице, али. . .

Фудбал 08.06.2018 | 22:10
Тест: Њемачка се мучила и са Саудијском Арабијом!
Актуелни светски шампиони остварили су прву победу на припремама за Светско првенство, међутим ни на овом мечу нису бриљирали.

Изабраници Јоакима Лева до тријумфа су дошли захваљујући голу Тима Вернера у осмом минуту и аутоголу Хавсавија у 43. минуту.

Немачка имала је предност од два гола на полувремену, а у наставку меча Саудијска Арабија успела је да унесе немир у састав "Панцера".

У 84. минуту досуђен је пенал за државу из Азије, Ал Сахлави није успео да реализује једанеастерац, међутим на правом месту се нашао Ал Јасим који је искористио одбитак и постигао гол за 2:1.

До краја меча нисмо видели голове, па је тако Немачка једва дошла до тријумфа против Саудијске Арабије.

Мундијал у Русији на програму је од 14. јуна до 15. јула, а Немачке се налази у групи Ф са селекцијама Мексика, Шведске и Јужне Кореје.



Истина, постоји она пословица која каже да се победи у зубе не гледа, али када сте светски шампион и један од највећих фаворита на предстојећм Мундијалу у Русији, онда и јавност и највернији навијачи, па на крају крајева и селектор и те како имају у шта да се загледају и добро промисле. У последњем мечу пред пут на Светски куп, Немачка - Саудијска Арабија 2:1. 

После оног непријатног пораза од Аустрије (1:2) којим је настављен низ негативних резултата чете Јоакима Лева на површину су изашли многи проблеми Маншафта. Једноставно, неке ствари у екипи не штимају. Уосталом, куд ћете већи доказ од чињенице да Немачка победу чека још од октобра прошле године?! А потврда је стигла и вечерас. Свака част Саудијцима на свему што су показала, међутим ових 1:2 дошло је као плод лоше Немачке, а не добре Арабије. 

Лев и његов тим имали су на уму да поразе од Аустрије и Бразила забашуре једном, па барем "петардом" против вечерашњег ривала, но осим раног вођства домаћина ништа није говорило да би тако нешто могло да се догоди. На додавање Марка Ројса мрежу Арабије затресао је Тимо Вернер већ у 8. минуту. Маншафт има контролу и лопту, али исто тако и ма превише празних минута.     

Није ни могло друкчије, Немци су створили много више шанси - подразумевало се очекивало - међутим то није било довољно да се навала распуца и разигра пред први меч на Светском првенству против Мексика. За 2:0 се побринуо један дефанзивац Саудијске Арабије - Омар Хавсави.

Његов саиграч из шпица напада Ал Сахлави није у 84. минуту искористио пенал - Тер Штеген одбранио, али на одбијену лопту налетео је Ал Јасим и поставио коначних 2:1. Да лоша слика светског првака буде заокружена побринули су се гости у једном од полседњих напада, када су умало дошли до изједначења. Много среће имали су Немци... 

Јоаким Лев на терен Бај арене извео је тим који би 17. јуна требало да нападне Мексико: на голу Нојер, у одбрани Кимих, Боатенг, Хумелс и Хектор. Као задњи везни Кедира и Крос, испред њих трио Ројс, Дракслер, Милер и у самом шпицу Вернер. Играли су још Гинтер, Зуле, Гундоган, Тер Штеген, Марио Гомез и Јулијан Брант. Месута Озила није било због повреде. 

Замислите да неко отпише Немачку у фудбалу зато што је тек у шестој припремној утакмици за Светско првенство забележила победу.

Морали бисте да се вратите на почетак тридесетих година прошлог века, када су "панцери" били без победе управо шест мечева (три пораза и три ремија), а да притом занемарите период од 1954. до уједињења 1990, јер су у том раздобљу игрле две подељене Немачке.

Очигледно би у питању био неко ко мало познаје фудбал, а још мање менталитет фудбалера који бране боје селекције која четири пута била првак света и има убедљиво највише полуфинала на Мундијалима.

Актуелни шампион, чињеница је, не бриљира у припремном периоду, а на свом нивоу није био ни данас, када је против Саудијске Арабије прекинуо низ утакмица без тријумфа.

Неубедљивом игром "орлови пустиње" су савладани у Леверкузену - 2:1 (0:0).

Међутим, сетићемо се и прошлог Мунидјала и утакмице осмине финала, када се тим Јоакима Лева провукао кроз иглене уши против Алжира (победа у продужецима), а касније освојио турнир и то тако што је демилирао Бразил у полуфиналу (7:1), а у финалу био бољи од Лионела Месија и Аргентине.

Тимо Вернер је био стрелац у осмом минуту, да би Омар Хавшави постигао аутогол два минута пре одласка на одмор. У наставку су Саудијци успели да ублаже пораз голом Таишира Ал Џасима, које одбрањен пенал Тер Штегена сместио у мрежу.

Мануел Нојер је за разлику од утакмице са Аустријом овај пут бранио само прво полувреме, када га је заменио Марк-Андре тер Штеген.

Немачка први меч у Групи Ф игра у на Лужњикију у Москви 17. јуна против Мексика, а касније следе дуели са Шведском и Јужном Корејом. Саудијска Арабија је у Групи А и њу чека премијерни меч Светског првенства против Русије на истом стадиону. У Групи А су још Русија и Египат.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар