Test: Njemačka se mučila i sa Saudijskom Arabijom!

Fudbaleri Nemačke savladali su Saudijsku Arabiju sa 2:1 u poslednjem pripremnom meču pred Mundijal u Rusiji.  Šampioni, opet vam to ništa ne valja! Nemačka samo 2:1 na generalnoj probi protiv Saudijske Arabije.  Nemci izašli iz "lera", sada su u prvoj brzini! Svetski prvak sporo slaže kockice, ali. . .

Fudbal 08.06.2018 | 22:10
Test: Njemačka se mučila i sa Saudijskom Arabijom!
Aktuelni svetski šampioni ostvarili su prvu pobedu na pripremama za Svetsko prvenstvo, međutim ni na ovom meču nisu briljirali.

Izabranici Joakima Leva do trijumfa su došli zahvaljujući golu Tima Vernera u osmom minutu i autogolu Havsavija u 43. minutu.

Nemačka imala je prednost od dva gola na poluvremenu, a u nastavku meča Saudijska Arabija uspela je da unese nemir u sastav "Pancera".

U 84. minutu dosuđen je penal za državu iz Azije, Al Sahlavi nije uspeo da realizuje jedaneasterac, međutim na pravom mestu se našao Al Jasim koji je iskoristio odbitak i postigao gol za 2:1.

Do kraja meča nismo videli golove, pa je tako Nemačka jedva došla do trijumfa protiv Saudijske Arabije.

Mundijal u Rusiji na programu je od 14. juna do 15. jula, a Nemačke se nalazi u grupi F sa selekcijama Meksika, Švedske i Južne Koreje.



Istina, postoji ona poslovica koja kaže da se pobedi u zube ne gleda, ali kada ste svetski šampion i jedan od najvećih favorita na predstojećm Mundijalu u Rusiji, onda i javnost i najverniji navijači, pa na kraju krajeva i selektor i te kako imaju u šta da se zagledaju i dobro promisle. U poslednjem meču pred put na Svetski kup, Nemačka - Saudijska Arabija 2:1. 

Posle onog neprijatnog poraza od Austrije (1:2) kojim je nastavljen niz negativnih rezultata čete Joakima Leva na površinu su izašli mnogi problemi Manšafta. Jednostavno, neke stvari u ekipi ne štimaju. Uostalom, kud ćete veći dokaz od činjenice da Nemačka pobedu čeka još od oktobra prošle godine?! A potvrda je stigla i večeras. Svaka čast Saudijcima na svemu što su pokazala, međutim ovih 1:2 došlo je kao plod loše Nemačke, a ne dobre Arabije. 

Lev i njegov tim imali su na umu da poraze od Austrije i Brazila zabašure jednom, pa barem "petardom" protiv večerašnjeg rivala, no osim ranog vođstva domaćina ništa nije govorilo da bi tako nešto moglo da se dogodi. Na dodavanje Marka Rojsa mrežu Arabije zatresao je Timo Verner već u 8. minutu. Manšaft ima kontrolu i loptu, ali isto tako i ma previše praznih minuta.     

Nije ni moglo drukčije, Nemci su stvorili mnogo više šansi - podrazumevalo se očekivalo - međutim to nije bilo dovoljno da se navala raspuca i razigra pred prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Meksika. Za 2:0 se pobrinuo jedan defanzivac Saudijske Arabije - Omar Havsavi.

Njegov saigrač iz špica napada Al Sahlavi nije u 84. minutu iskoristio penal - Ter Štegen odbranio, ali na odbijenu loptu naleteo je Al Jasim i postavio konačnih 2:1. Da loša slika svetskog prvaka bude zaokružena pobrinuli su se gosti u jednom od polsednjih napada, kada su umalo došli do izjednačenja. Mnogo sreće imali su Nemci... 

Joakim Lev na teren Baj arene izveo je tim koji bi 17. juna trebalo da napadne Meksiko: na golu Nojer, u odbrani Kimih, Boateng, Humels i Hektor. Kao zadnji vezni Kedira i Kros, ispred njih trio Rojs, Draksler, Miler i u samom špicu Verner. Igrali su još Ginter, Zule, Gundogan, Ter Štegen, Mario Gomez i Julijan Brant. Mesuta Ozila nije bilo zbog povrede. 

Zamislite da neko otpiše Nemačku u fudbalu zato što je tek u šestoj pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo zabeležila pobedu.

Morali biste da se vratite na početak tridesetih godina prošlog veka, kada su "panceri" bili bez pobede upravo šest mečeva (tri poraza i tri remija), a da pritom zanemarite period od 1954. do ujedinjenja 1990, jer su u tom razdoblju igrle dve podeljene Nemačke.

Očigledno bi u pitanju bio neko ko malo poznaje fudbal, a još manje mentalitet fudbalera koji brane boje selekcije koja četiri puta bila prvak sveta i ima ubedljivo najviše polufinala na Mundijalima.

Aktuelni šampion, činjenica je, ne briljira u pripremnom periodu, a na svom nivou nije bio ni danas, kada je protiv Saudijske Arabije prekinuo niz utakmica bez trijumfa.

Neubedljivom igrom "orlovi pustinje" su savladani u Leverkuzenu - 2:1 (0:0).

Međutim, setićemo se i prošlog Munidjala i utakmice osmine finala, kada se tim Joakima Leva provukao kroz iglene uši protiv Alžira (pobeda u produžecima), a kasnije osvojio turnir i to tako što je demilirao Brazil u polufinalu (7:1), a u finalu bio bolji od Lionela Mesija i Argentine.

Timo Verner je bio strelac u osmom minutu, da bi Omar Havšavi postigao autogol dva minuta pre odlaska na odmor. U nastavku su Saudijci uspeli da ublaže poraz golom Taišira Al Džasima, koje odbranjen penal Ter Štegena smestio u mrežu.

Manuel Nojer je za razliku od utakmice sa Austrijom ovaj put branio samo prvo poluvreme, kada ga je zamenio Mark-Andre ter Štegen.

Nemačka prvi meč u Grupi F igra u na Lužnjikiju u Moskvi 17. juna protiv Meksika, a kasnije slede dueli sa Švedskom i Južnom Korejom. Saudijska Arabija je u Grupi A i nju čeka premijerni meč Svetskog prvenstva protiv Rusije na istom stadionu. U Grupi A su još Rusija i Egipat.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar