Грбић: Одличан повратак, сервис нас је добро служио!

Селектор Србије Никола Грбић рекао је да је екипа остварила заслужену победу против Аргентине у утакмици првог кола 12. групе трећег викенда у Лиги нација.

Остали спортови 09.06.2018 | 08:30
Грбић: Одличан повратак, сервис нас је добро служио!
"Одличан повратак. Они нису претерано бриљирали у испољавању емоција на терену, а били су врло ефикасни. Имају доброг, јаког и искусног техничара који је врло прецизан и имали смо проблема да им направимо брејк. Добра ствар је била и наш сервис, у односу на број грешака направили смо готово исти број ако не асова али полуасова, лопти које су се вратиле на нашу страну. У четвртом сету смо били у резултатском заостатку, они су поново почели да играју добро, али ми смо се вратили добром игром, организованим блоком и одбраном, континуитетом у нападу", рекао је Грбић, пренео је сајт Савеза.

Он је додао да ротацијама покушава да одмори играче, а да тиме не угрози резултат.

"Нажалост то се са Аустралијом није десило, аи не могу да играм нон-стоп са првом шесторком јер до следећег викенда неко може да се повреди. Трудим се колико је могуће да их одморим јер нема довољно времена ни за тренинг, него морају да играју. Надам се да ћу овог викенда успети да ротирам играче и одморим некога бар једну утакмицу, а опет, да резултат не буде у проблему", навео је Грбић.

Српски репрезентативац Срећко Лисинац оценио је да је квалитет пресудио.

"Први сет смо почели мало стегнуто и нервозно, много глупих грешака смо правили на једноставним стварима. Обично једноставне ствари су нам биле претешке, а Аргентина је то знала да искористи. Она увек игра стрпљиво, добро се брани и сервира добро. Неугодни су ако им дате прилику да играју своју игру. У другом сету, пред крај смо се растеретили и опуштеније кренули у утакмицу, било је лепих одбрана и поена. Таква игра треба да нас краси током целе утакмице, то данас можда није био случај, али боље је него што је било и сигуран сам да ће бити још боље", навео је он.

Лисинац је рекао и да његова екипа боље игра када је под притиском.

"Тада смогнемо снаге да се вратимо у утакмицу. Збили смо редове, у четвртом сету смо имали мало више среће и знања. Против Кореје не смеју да нам се дешавају грешке које правимо зато што су се неки играчи скоро прикључили, а неки су били на одмору. Све то утиче на ствари које нас обично не погадјају. Кореја зна да игра брзо, можда и брже од Аргентине. Само да те једноставне ствари радимо добро и сигуран сам да ће наш квалитет да доћи до изражаја", додао је Лисинац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар