Тадић: Швајцарци пресудни, можда будемо први!

Везни играч Србије Душан Тадић, за разлику од већине саиграча и стручног штаба, сматра да ће пресудна утакмица на СП бити дуел са Швајцарском у другом колу 22. јуна у Калињинграду.

Фудбал 09.06.2018 | 10:15
Тадић: Швајцарци пресудни, можда будемо први!
"Орлови" ће на старту турнира играти са Костариком 17. јума у Самари, а у трећем колу против Бразила у Москви 27.

"Направили смо прави потез доласком овде. Имамо мир и тишину. Терен би могао да буде бољи, али све остало је ОК. Изоловани смо, припремамо се најбоље могуће".

Србија је у понедељак разочарала у првом тест мечу против Чилеа (0:1).

"Против Чилеа је било доста комбиновања, доста младих и нових играча у тимј, па није меродавно да се толико коментарише. Од Боливије морамо да кренемо да се што боље припремамо за Костарику, да буде приступ максималних 100%".

Највећи део тима је у припреме за СП ушао после напорне клупске сезоне, неки су је завршили тек неколико дана пре окупљања селекције.

"Освежили смо се иако је недеља била доста јака. Имали смо добре тренинге, али успели смо и да се освежимо и да направимо тонус да будемо спремни за Боливију".

Србија ће на СП да игра у Групи Е са Костариком, Швајцарском и Бразилом.

"Знамо доста о све три селекције. Костарика стално игра у формацији 5-4-1, одлично су организовани. Тешко их је пробити, морамо имати јако добар проток лопте да бисмо их казнили и направили вишак. Одлично знају ко шта ради на терену. Швајцарска је попут Аустрије. Доста трче и раде за екипу. То ће бити пресудна утакмица за нас. А о Бразилу се све зна какав је то тим".

Први ривал у Русији биће Костарика, која је у четвртак поражена од Енглеске 2:0. Меч је обележио сјајан гол Маркуса Рашфорда, који је са дистанце савладао голмана Реал Мадрида Кејлора Наваса.

"Дао је Рашфорд доста таквих голова ове сезоне. Познат је по шуту, а и ове лопте су талве да их мало пипнеш оне одлете. Морамо то да искористимо, бице тешко голманима да их бране".

Једна од битних новина на Мундијалу у Русији биће видео технологија, судије ће имати право да прекину меч како би погледале снимак спорне ситуације.

"Нервираће ме прекиди јер у Енглескиј нисам навикао да се прекида игра. Некад ће да се деси да лопта стане 30 минута, због симулирања или аута, па се осећаш чудно".

Његови фаворити на СП су Бразил, Шпанија и Немачка.

"То значи да ће нас Немци избацити у осмини финала?", упитао је новинар.

"Можда ми будемо први у групи", одмах је уз велики осмех додао Тадић.

"Орлови" у суботу имају генералну пробу за СП, против Боливије у Грацу (18х), потом се враћају у Београд, али већ у понедељак путују за Калињинград где ће им бити база у оближњем Светлогорску.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар