Tadić: Švajcarci presudni, možda budemo prvi!

Vezni igrač Srbije Dušan Tadić, za razliku od većine saigrača i stručnog štaba, smatra da će presudna utakmica na SP biti duel sa Švajcarskom u drugom kolu 22. juna u Kalinjingradu.

Fudbal 09.06.2018 | 10:15
Tadić: Švajcarci presudni, možda budemo prvi!
"Orlovi" će na startu turnira igrati sa Kostarikom 17. juma u Samari, a u trećem kolu protiv Brazila u Moskvi 27.

"Napravili smo pravi potez dolaskom ovde. Imamo mir i tišinu. Teren bi mogao da bude bolji, ali sve ostalo je OK. Izolovani smo, pripremamo se najbolje moguće".

Srbija je u ponedeljak razočarala u prvom test meču protiv Čilea (0:1).

"Protiv Čilea je bilo dosta kombinovanja, dosta mladih i novih igrača u timj, pa nije merodavno da se toliko komentariše. Od Bolivije moramo da krenemo da se što bolje pripremamo za Kostariku, da bude pristup maksimalnih 100%".

Najveći deo tima je u pripreme za SP ušao posle naporne klupske sezone, neki su je završili tek nekoliko dana pre okupljanja selekcije.

"Osvežili smo se iako je nedelja bila dosta jaka. Imali smo dobre treninge, ali uspeli smo i da se osvežimo i da napravimo tonus da budemo spremni za Boliviju".

Srbija će na SP da igra u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Znamo dosta o sve tri selekcije. Kostarika stalno igra u formaciji 5-4-1, odlično su organizovani. Teško ih je probiti, moramo imati jako dobar protok lopte da bismo ih kaznili i napravili višak. Odlično znaju ko šta radi na terenu. Švajcarska je poput Austrije. Dosta trče i rade za ekipu. To će biti presudna utakmica za nas. A o Brazilu se sve zna kakav je to tim".

Prvi rival u Rusiji biće Kostarika, koja je u četvrtak poražena od Engleske 2:0. Meč je obeležio sjajan gol Markusa Rašforda, koji je sa distance savladao golmana Real Madrida Kejlora Navasa.

"Dao je Rašford dosta takvih golova ove sezone. Poznat je po šutu, a i ove lopte su talve da ih malo pipneš one odlete. Moramo to da iskoristimo, bice teško golmanima da ih brane".

Jedna od bitnih novina na Mundijalu u Rusiji biće video tehnologija, sudije će imati pravo da prekinu meč kako bi pogledale snimak sporne situacije.

"Nerviraće me prekidi jer u Engleskij nisam navikao da se prekida igra. Nekad će da se desi da lopta stane 30 minuta, zbog simuliranja ili auta, pa se osećaš čudno".

Njegovi favoriti na SP su Brazil, Španija i Nemačka.

"To znači da će nas Nemci izbaciti u osmini finala?", upitao je novinar.

"Možda mi budemo prvi u grupi", odmah je uz veliki osmeh dodao Tadić.

"Orlovi" u subotu imaju generalnu probu za SP, protiv Bolivije u Gracu (18h), potom se vraćaju u Beograd, ali već u ponedeljak putuju za Kalinjingrad gde će im biti baza u obližnjem Svetlogorsku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar