Миланов нож у срце ''Старе даме''!

Бепе Марота стиже на Сан Сиро?! Човек који се прославио као трансфер гуру Јувентуса прва је жеља амбициозних америчких инвеститора.

Фудбал 10.06.2018 | 12:00
Миланов нож у срце ''Старе даме''!
Пред Миланом је ново лето и нова реконструкција у управљачким структурама славног клуба.

Власник Јонгхонг Ли започео је потрагу за, како Газета каже, мањинским партнером, а то би требало да постане америчка инвестициона компанија Елиот Менаџемнт која му је позајмила својевремено новац да купи Росонере.

Калчомеркато објашњава у свом тексту како Елиот има могућност да купи део акција за 50.000.000 евра и започне процес будућег откупа нових деоница што би касније клубу увећало капитал за још 60.000.000. Американци су првобитно желели да преузму Ђенову, али је Енрике Презиоси одбацио те наводе.

Миланом се данас бави и Коријере дело Спорт који је објавио да је Елиот већ почео да планира будућност Росонера за случај да Ли не успе да им исплати 303.000.000 евра које им дугује до октобра. Римски дневник тврди да је амерички фонд већ "пружио јаке гаранције" клупској легенди Паолу Малдинију, који је већ два пута одбио понуде Росонера да преузме управљачку позицију.

Милан би требало да добије и новог извршног директора, а главни кандиат је Ђузепе Марота, чувени трансфер гуру Јувентуса који се прославио претходних сезона, а чије би довођење било прави нож у срце великом ривалу. Пре него што помислите како је то "глупост и да нема ништа од тога", сетите се и Леонарда Бонућијаза чији су трансфер исто причали, пре него што је он заиста заменио Јувентусов дрес за мајицу Милана. 

Ипак, ако Марота неким случајем не буде хтео да пређе на Сан Сиро, други кандидат је Умберто Гандинииз Роме, који је већ радио у Милану док је на челу клуба био Силвио Берлускони.

У сваком случају, све ове мере које се спроводе и промена власничке стуктуре имају за циљ да Милан избегне некако избацивање из Лиге Европе што би била велика срамота за некадашњег вишеструког шампиона Европе и света. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар