Бараж за СП: Вјерујемо у побједу против Португала!

"Треба нам пролаз на Светско првенство. Битна је свака одбрана, свака лопта и сваки гол. Ово није само на победу, ово је и на број голова", рекао је селектор Љубомир Обрадовић.

Остали спортови 09.06.2018 | 11:30
Бараж за СП: Вјерујемо у побједу против Португала!
"Очекује нас тешка утакмица, али имамо потенцијала", порука је рукометаша и селектора репрезентације Србије уочи прве утакмице баража за Светско првенство против Португалије, која ће у недељу у 18 часова бити одиграна у нишкој хали "Чаир".

Циљ је пласман на Светско првенство које ће јануара 2019. године бити одржано у Немачкој и Данској.

Говорећи и о реваншу, који ће бити игран 14. јуна у 22 часа у гостима, селектор Љубомир Обрадовић рекао је да његову екипу чекају две захтевне и незгодне утакмице. Ипак, јасан је у томе да он и његови играчи "никог не потцењују, нити прецењују".

"Треба нам пролаз на Светско првенство. Битна је свака одбрана, свака лопта и сваки гол. Ово није само на победу, ово је и на број голова. Једини мали проблем је сто смо се тек комплетирали у среду, надокнађујемо то колико можемо", рекао је Обрадовић.

Десно крило србијанске репрезентације Дарко Ђукић, који је каријеру започео као играч нишког Железничара, предношћу свог тима сматра чињеницу да селектор добро познаје противника.

"Очекује нас тежак дуел, екипа нам је доста подмлађена, али сви смо жељни рада. Први корак је да прођемо Португалце, добро познајемо њихову екипу јер је наш селектор радио тамо. Остаје да се спремимо што боље можемо", истакао је Ђукић.

Један од искуснијих играча у србијанском тиму Миљан Пушица такође, се сусретао са португалским рукометашима.

"То је јака репрезентација. Играо сам са двојицом из овог тима, доста њих игра у Бундес лиги. Морамо да дамо 120 посто могућности ако мислимо да прођемо. Мислим да имамо потенцијала", казао је Пушица.

Сви су сагласни у томе да ривал има квалитет, али да они, с друге стране, имају спремност и велику жељу да оду на Светско првенство, након што су претходна два пропустили. Подршку траже и од публике, која утакмицу може посматрати бесплатно, уз улазницу коју треба да подигну на благајни хале "Чаир".

Од 8. до 10. јуна у биће одиграно девет утакмица баража европских квалификација за СП, а које екипе ће се наћи у друштву најбољих на свету биће познато после реванш мечева. Они су на програму од 12. до 14. јуна.

Место на Светском првенству обезбедиле су Немачка и Данска као земље домаћини, Француска као актуелни светски и Шпанија као европски шампион.

За титулу најбоље рукометне репрезентације на свету бориће се и Тунис, Египат и Ангола, као три првопласиране екипе са афричког континента, затим Катар, Бахреин, Јужна Кореја и Саудијска Арабија, као полуфиналисти првенства Азије. Пан-амерички шампионат одредиће још три учесника.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар