Обрадовић: Костарика увијек игра исто!

Бане је спреман! Помоћни тренер Србије Милан Обрадовић истакао је да Костарика у мечу са Енглеском није ни у чему изненадила наш стручни штаб.

Фудбал 09.06.2018 | 19:15
Обрадовић: Костарика увијек игра исто!
Костариканци су први ривал Србије на Светском првенству у Русији, а у четвртак су поражени у Лидсу 2:0.

"Ништа нас није изненадило. Играли су у истој формацији као до сада. Чврсто, организовано, и они су одмарали неке играче. Ништа ново нису донели. Никад не мењају систем, играју стално исто. То очекујемо и у првом колу".

Меч је обележио сјајан гол Маркуса Рашфорда који је шутем ван казненог простора савладао прву звезду "Тикоса" Кејлора Наваса.

"Он је један од најбољих голмана на свету. Био је то феноменалан шут".

Селектор Младен Крстајић је за меч са Боливијом најавио да ће извести тим кији ће се највероватније супротставити и Костсрики у Самари.

"Сви ће добити одређену минутажу, али поделићемо је. Момке морам да похвалим за сјајан однос према тренингу. Фантастично су радили. Сада постепено смањујемо интензитет рада и смањиваћемо га све до СП".

Главно питање је да ли је спреман Бранислав Ивановић.

"Бане ће бити спреман за Костарику. Играће и против Боливије".

Обрадовић је својевремено био изузетно поуздан штопер, а та позиција је тренутно најрањивији део нашег тима после нкза повреда

"Радимо доста и индивидуално. После овакве сезоне тешко је радити на том нивоу у високом интензитету. Све грешке које правимо и тимски и лично разматрамо и разговарамо о њима. Свесни смо и недостатака и квалитета".

Када су у питању прекиди, Обрадовић је истакао Душана Тадића и Луку Миливојевића као задужене за пенале, Александра Коларова, Тадића, Љајић за слободне ударце.

"Све зависи ко је на терену", нагласио је тренер.

Србија у суботу игра са Боливијом у Грацу (18х) последњи тест меч пред Мундијал, где је очекују сусрети са Костариком (17. јун, Самара), Швајцарском (22, Калињинград) и Бразилом (27, Москва).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар