Obradović: Kostarika uvijek igra isto!

Bane je spreman! Pomoćni trener Srbije Milan Obradović istakao je da Kostarika u meču sa Engleskom nije ni u čemu iznenadila naš stručni štab.

Fudbal 09.06.2018 | 19:15
Obradović: Kostarika uvijek igra isto!
Kostarikanci su prvi rival Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a u četvrtak su poraženi u Lidsu 2:0.

"Ništa nas nije iznenadilo. Igrali su u istoj formaciji kao do sada. Čvrsto, organizovano, i oni su odmarali neke igrače. Ništa novo nisu doneli. Nikad ne menjaju sistem, igraju stalno isto. To očekujemo i u prvom kolu".

Meč je obeležio sjajan gol Markusa Rašforda koji je šutem van kaznenog prostora savladao prvu zvezdu "Tikosa" Kejlora Navasa.

"On je jedan od najboljih golmana na svetu. Bio je to fenomenalan šut".

Selektor Mladen Krstajić je za meč sa Bolivijom najavio da će izvesti tim kiji će se najverovatnije suprotstaviti i Kostsriki u Samari.

"Svi će dobiti određenu minutažu, ali podelićemo je. Momke moram da pohvalim za sjajan odnos prema treningu. Fantastično su radili. Sada postepeno smanjujemo intenzitet rada i smanjivaćemo ga sve do SP".

Glavno pitanje je da li je spreman Branislav Ivanović.

"Bane će biti spreman za Kostariku. Igraće i protiv Bolivije".

Obradović je svojevremeno bio izuzetno pouzdan štoper, a ta pozicija je trenutno najranjiviji deo našeg tima posle nkza povreda

"Radimo dosta i individualno. Posle ovakve sezone teško je raditi na tom nivou u visokom intenzitetu. Sve greške koje pravimo i timski i lično razmatramo i razgovaramo o njima. Svesni smo i nedostataka i kvaliteta".

Kada su u pitanju prekidi, Obradović je istakao Dušana Tadića i Luku Milivojevića kao zadužene za penale, Aleksandra Kolarova, Tadića, Ljajić za slobodne udarce.

"Sve zavisi ko je na terenu", naglasio je trener.

Srbija u subotu igra sa Bolivijom u Gracu (18h) poslednji test meč pred Mundijal, gde je očekuju susreti sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarskom (22, Kalinjingrad) i Brazilom (27, Moskva).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar