РГ: Тим зауставио Ђоковићевог "џелата"!

Крај за италијанско чудо! Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у финале Ролан Гароса победом над Марком Чекинатом 3-0, по сетовима 7:5, 7:6 (10), 6:1.  Стоп Чекинату: Тим у финалу, први пут! Доминик Тим зауставио је највеће изненађење овогодишњег Ролан Гароса и први пут у каријери изборио пласман у финале гренд слема.

Тенис 08.06.2018 | 16:45
РГ: Тим зауставио Ђоковићевог "џелата"!
Италијански тенисер који је у прертходном колу победио Новака Ђоковића тако је заустављен у полуфиналу, иако је имао своје шансе да направи изненађење и против спремног Аустријанца.

Нешто мање од два и по сата су била потребна Тиму да победи мотивисаног Чекината који је ове године први пут победио на неком од ГС турнира и дошао међу четири најбоља.

Аустријанац је одмах на старту кренуо брејком после дугог гема у ком је Чекинато неколико пута имао гем лопту.

Успео је Италијан да се врати брејком за 4:4 и баш када је деловало да ће моћи да преломи у своју корист лаганим гемом без изгубљеног поена за 5:4, Доминик Тим одговара на сличан начин за 5:5, а онда и брејком за 6:5 чиме је први сет практично решен.

Други сет је био тврђи и ниједан од играча није успевао да "украде" сервис противнику па се ушло у тај брејк у ком је Тим водио и 6:3. Чекинато се још једном вратио маестрално и чак повео 7:6, али је опет прокоцкао добар моментум и изгубио 12:10 у тај брејку.

После тако напете завршнице другог сета Чекинато је пао и Аустријанац је то врло искусно искористио и зачас повео са 5:0. Италијан је успео само да смањи заостатак за Тимом, успео и да припрети двема брејк шансама у седмом гему, али је већ било касно, а Тим је отишао у финале.

Тим је прекинуо фантастичан низ Италијана, који до доласка у Париз никада није остварио победу на гренд слему.

Чекинато, који је на Ролан Гаросу редом победио Маријуша Копила, Марка Трунхелитија, Пабла Карења Бусту, Давида Гофана и Новака Ђоковића, задао је много муке и осмом играчу света у полуфиналу, нарочито у прва два сета.

Италијан, који је у Париз стигао као 72. играч света, забележиће огроман напредак на АТП листи, па ће од понедељка заузимати 27. позицију.

Тим ће се за титулу борити са победником другог полуфинала у којем се састају бранилац трофеја и десетоструки шампион Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.

Доминик Тим постао је тек други Аустрјанац који ће играти у финалу Ролан Гароса. Пре њега једино се Томас Мустер борио за трофеј у Паризу 1995. године и освојио га победивши у финалу Американца Мајкла Чанга (7:5, 6:2, 6:4).

Двадесет четворогодишњи Аустријанац ће бити најмлађи учесник финала од 2014. године када је у финалу играо Кеи Нишикори.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар