RG: Tim zaustavio Đokovićevog "dželata"!

Kraj za italijansko čudo! Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad Markom Čekinatom 3-0, po setovima 7:5, 7:6 (10), 6:1.  Stop Čekinatu: Tim u finalu, prvi put! Dominik Tim zaustavio je najveće iznenađenje ovogodišnjeg Rolan Garosa i prvi put u karijeri izborio plasman u finale grend slema.

Tenis 08.06.2018 | 16:45
RG: Tim zaustavio Đokovićevog "dželata"!
Italijanski teniser koji je u prerthodnom kolu pobedio Novaka Đokovića tako je zaustavljen u polufinalu, iako je imao svoje šanse da napravi iznenađenje i protiv spremnog Austrijanca.

Nešto manje od dva i po sata su bila potrebna Timu da pobedi motivisanog Čekinata koji je ove godine prvi put pobedio na nekom od GS turnira i došao među četiri najbolja.

Austrijanac je odmah na startu krenuo brejkom posle dugog gema u kom je Čekinato nekoliko puta imao gem loptu.

Uspeo je Italijan da se vrati brejkom za 4:4 i baš kada je delovalo da će moći da prelomi u svoju korist laganim gemom bez izgubljenog poena za 5:4, Dominik Tim odgovara na sličan način za 5:5, a onda i brejkom za 6:5 čime je prvi set praktično rešen.

Drugi set je bio tvrđi i nijedan od igrača nije uspevao da "ukrade" servis protivniku pa se ušlo u taj brejk u kom je Tim vodio i 6:3. Čekinato se još jednom vratio maestralno i čak poveo 7:6, ali je opet prokockao dobar momentum i izgubio 12:10 u taj brejku.

Posle tako napete završnice drugog seta Čekinato je pao i Austrijanac je to vrlo iskusno iskoristio i začas poveo sa 5:0. Italijan je uspeo samo da smanji zaostatak za Timom, uspeo i da pripreti dvema brejk šansama u sedmom gemu, ali je već bilo kasno, a Tim je otišao u finale.

Tim je prekinuo fantastičan niz Italijana, koji do dolaska u Pariz nikada nije ostvario pobedu na grend slemu.

Čekinato, koji je na Rolan Garosu redom pobedio Marijuša Kopila, Marka Trunhelitija, Pabla Karenja Bustu, Davida Gofana i Novaka Đokovića, zadao je mnogo muke i osmom igraču sveta u polufinalu, naročito u prva dva seta.

Italijan, koji je u Pariz stigao kao 72. igrač sveta, zabeležiće ogroman napredak na ATP listi, pa će od ponedeljka zauzimati 27. poziciju.

Tim će se za titulu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju branilac trofeja i desetostruki šampion Rafael Nadal i Huan Martin del Potro.

Dominik Tim postao je tek drugi Austrjanac koji će igrati u finalu Rolan Garosa. Pre njega jedino se Tomas Muster borio za trofej u Parizu 1995. godine i osvojio ga pobedivši u finalu Amerikanca Majkla Čanga (7:5, 6:2, 6:4).

Dvadeset četvorogodišnji Austrijanac će biti najmlađi učesnik finala od 2014. godine kada je u finalu igrao Kei Nišikori.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar