ЛН: ''Орлови'' немају избора, ''Гаучоси'' морају да падну!

Србија трећег викенда у француском Ексу ен Провансу комплетна са Атанасијевићем и Подрашчанином.

Остали спортови 08.06.2018 | 13:30
ЛН: ''Орлови'' немају избора, ''Гаучоси'' морају да падну!
Први викенд очајан, други није лош, али би трећи морао да буде најбољи уколико чета Никола Грбића жели на Ф6 у Лилу наредног месеца! После три победе у Софији одбојкаши Србије у бољем расположењу отпутовали су у Француску, у Екс ен Прованс. За разлику од мечева у бугарској престоници, бронзани са Европског првенства биће комплетни. У строју је и тандем Перуђе Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин, који је добио недељу дана одмора после напорне клупске сезоне.

Први ривал је Аргентина, која у досадашња два викенда није играла у најјачем саставу. Нема једног од најбољих техничара планете, Лучијана де Ћека, клупског друга Атанасијевића и Подрашчанина. Гаучоси имају само један тријумф уз пет пораза и готово да су већ сада изгубили све шансе за завршни турнир премијерног издања овог такмичења. Међутим, та једина победа је извојевана прошле недеље на свом паркету против Италије, и то максималним резултатом. Опрез за Орлове јер су Азури у Краљеву са 3:0 испрашили наше одбојкаше.

Србија мора да слави ако жели да ухвати прикључак за водећим селекцијама. Грбић ће бити на слатким мукама да ли да шансу опет добије наш најбољи коректор Атанасијевић или Дражен Лубурић, који је био сјајан у Софији. Са 80 поена у претходном делу сезоне убедљиво је најбољи наш поентер. Капитен Марко Ивовић је сакупио 59.

Експедиција Србије претходних дана жалила се на очајне услове у Ексу. Српски и корејски одбојкаши нису у истом хотелу као домаћини и Аргентинци што није по стандардима такмичења.

Традиција је на страни наше селекције која води 19:8 у међусобним дуелима. Прошле године у Светској лиги, Орлови су оба пута победили, прво са 3:0, а затим 3:2. Изабраници Николе Грбића немају избора, морају да славе ако желе да задрже корак за врхом.

Француска је као домаћин Ф6 већ обезбедила пласман па може да буде опуштенија. Претходног викенда није било прве звезде тима Ервина Нгапета, па се и у наставку ове фазе очекује да Триколори играју у комбинованом саставу.

Руси су такође доста ослабљени у Лиги нација. Није било звезда шампиона Европе, Зенита: Михајлова,Вербова, Бутка. На ноге Зборнаји Команди у Уфи стиже Бразил. Биће то дерби овог кола. Домаћин би да сруши лошу традицију. Последњих пет мечева Кариоке су решиле у своју корист.

Меч је на програму данас од 17 часова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар