Ове лопте лете, само шутирај!

Тадић и СМС поручују да ће искористити дизајн лопте и што више шутирати ка противничким голманима. Изабрали су своје фаворите на Мундијалу, али и добили упуства - без приче са судијама.

Фудбал 08.06.2018 | 17:45
Ове лопте лете, само шутирај!
Енглеска је у четвртак увече рутински победила Костарику 2:0 у припремном мечу за Мундијал у Русији, а нападач Манчестер јунајтеда Маркус Рашфорд показао је "орловима" како може да се савлада Кејлор Навас.

Фудбалери и чланови стручног штаба заједно су посматрали утакмицу Енглеске и Костарике, а главни утисак је...

"Ничим нас нису изненадили, одмарали су неке своје најбоље играче. Играли су у истој формацији као и до сада (5-4-1). Гледали смо доста њихових утакмица, а добићемо и информације са листа места, јер су наша два скаута била на утакмици. И нисмо забринути", рекао је Милан Обрадовић, један од помоћника селектора Младена Крстајића.

Коментаришући ефектан гол који је Рашфорд дао Навасу, Душан Тадић и Сергеј Милинковић-Савић кажу да је на мајсторију утицала и лопта.

"Ове лопте лете, голманима ће бити много тешко да их бране. Треба то да искористимо", каже Тадић, а Сергеј је додао: "Мени пријају, ја их волим. Могу да шутнем са сваког дела терена и наравно да ћемо шутирати".

Тадић је додао и да меч против Чилеа који је одигран у понедељак у Грацу (0:1), "није меродаван за оцену, јер је у тиму било доста младих играча".

Али, за утакмицу против Боливије, која ће бити одиграна у суботу од 18 часова, у Грацу, уверен је Тадић, све ће бити боље.

"Познајемо доста играча из све три репрезентације који ће нам бити противници на Мундијалу. Костарика је добро организована екипа, стално игра у стистему 5-4-1, уиграни су. Мораћемо да имамо добар проток лопте да бисмо направили вишак и тако их казнили", рекао је Тадић.

Ипак, сматра да ће пресудна бити утакмица против Швајцарске, која "има дисцплину, сви раде за екипу, много трче...".

Што се тиче Боливије, у суботу треба очекивати неке рокаде у српском тиму, пробање одређених комбинација, идеја... А могуће је да ће на терену бити и доскорашњи капитен Бранислав Ивановић.

"Сви ће добити одређену минутажу, поделићемо минуте. Момци су изузетно напорно радили и морам да их похвалим за однос на тренингу. Није им лако, јер им је ионако напорна сезона продужена. Најважније је да су сви здрави", каже помоћник селектора.

Упитан да ли ће и Бане Ивановић бити на терену, одговорио је: "Спреман је да игра, играће".

Тадић и Сергеј Милинковић-Савић су замољени и да наведу своја три фаворита за освајање Мундијала.

СМС: "Белгија ће доста далеко да догура, Бразил, Аргентина".

Тадић: "Бразил, Шпанија, Немачка".

На упадицу новинара да ће то значити да ће Србија изгубити од Немачке у осмини финала, Тадић се брзо снашао:

"Можда ми будемо први у нашој групи, па избегнемо Немце".

Постављено је и питање у вези са ВАР технологијом, могућим честим прекидима (када су судије у недоумици)... али и са неким новим судијским правилима и упутствима.

"Упознали смо играче на информације у вези са суђењем, о причама са судијама, указали им да судија може да искључи играча и накнадно, после неколико минута. Играчи све то знају. Верујем да неће дозволити себи такву глупост", каже Милан Обрадовић из стручног штаба "орлова".

Занимљив је био одговор Душана Тадића на питање да ли ће га нервирати могући чести прекиди.

"Да, нервираће ме. У Енглеској тога нема, па се деси да лопта не изађе 30 минута из игре и онда ти је чудно кад неко симулира, кад се утакмица прекида...", каже фудбалер Саутемптона, који се већ навикао на потпуно другачију фудбалску културу од "континенталне".

Обрадовић је рекао и да се зна ко ће у репрезентацији бити задужен за извођење пенала, мада није открио имена. Исто важи и за слободне ударце.

"Имамо Коларова, Тадића, Љајића, Сергеја, Луку Миливојевића... зависи ко од њих у том тренутку буде у игри".

"ЈЕДВА ЧЕКАМ ДА ПОЧНЕ"

Сергеј Милинковић-Савић је члан генерације "златних орлића" која је 2015. на Новом Зеланду постала У-20 првак света.

"Уклопио сам се у овај тим одмах, као да сам дуго времена ту. У односу на младу репрезентацију је велика разлика у озбиљности, нивоу фудбала. Први пут ћу присуствовати овако великом такмичењу и једва чекам да почне".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар