Ove lopte lete, samo šutiraj!

Tadić i SMS poručuju da će iskoristiti dizajn lopte i što više šutirati ka protivničkim golmanima. Izabrali su svoje favorite na Mundijalu, ali i dobili upustva - bez priče sa sudijama.

Fudbal 08.06.2018 | 17:45
Ove lopte lete, samo šutiraj!
Engleska je u četvrtak uveče rutinski pobedila Kostariku 2:0 u pripremnom meču za Mundijal u Rusiji, a napadač Mančester junajteda Markus Rašford pokazao je "orlovima" kako može da se savlada Kejlor Navas.

Fudbaleri i članovi stručnog štaba zajedno su posmatrali utakmicu Engleske i Kostarike, a glavni utisak je...

"Ničim nas nisu iznenadili, odmarali su neke svoje najbolje igrače. Igrali su u istoj formaciji kao i do sada (5-4-1). Gledali smo dosta njihovih utakmica, a dobićemo i informacije sa lista mesta, jer su naša dva skauta bila na utakmici. I nismo zabrinuti", rekao je Milan Obradović, jedan od pomoćnika selektora Mladena Krstajića.

Komentarišući efektan gol koji je Rašford dao Navasu, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić kažu da je na majstoriju uticala i lopta.

"Ove lopte lete, golmanima će biti mnogo teško da ih brane. Treba to da iskoristimo", kaže Tadić, a Sergej je dodao: "Meni prijaju, ja ih volim. Mogu da šutnem sa svakog dela terena i naravno da ćemo šutirati".

Tadić je dodao i da meč protiv Čilea koji je odigran u ponedeljak u Gracu (0:1), "nije merodavan za ocenu, jer je u timu bilo dosta mladih igrača".

Ali, za utakmicu protiv Bolivije, koja će biti odigrana u subotu od 18 časova, u Gracu, uveren je Tadić, sve će biti bolje.

"Poznajemo dosta igrača iz sve tri reprezentacije koji će nam biti protivnici na Mundijalu. Kostarika je dobro organizovana ekipa, stalno igra u stistemu 5-4-1, uigrani su. Moraćemo da imamo dobar protok lopte da bismo napravili višak i tako ih kaznili", rekao je Tadić.

Ipak, smatra da će presudna biti utakmica protiv Švajcarske, koja "ima discplinu, svi rade za ekipu, mnogo trče...".

Što se tiče Bolivije, u subotu treba očekivati neke rokade u srpskom timu, probanje određenih kombinacija, ideja... A moguće je da će na terenu biti i doskorašnji kapiten Branislav Ivanović.

"Svi će dobiti određenu minutažu, podelićemo minute. Momci su izuzetno naporno radili i moram da ih pohvalim za odnos na treningu. Nije im lako, jer im je ionako naporna sezona produžena. Najvažnije je da su svi zdravi", kaže pomoćnik selektora.

Upitan da li će i Bane Ivanović biti na terenu, odgovorio je: "Spreman je da igra, igraće".

Tadić i Sergej Milinković-Savić su zamoljeni i da navedu svoja tri favorita za osvajanje Mundijala.

SMS: "Belgija će dosta daleko da dogura, Brazil, Argentina".

Tadić: "Brazil, Španija, Nemačka".

Na upadicu novinara da će to značiti da će Srbija izgubiti od Nemačke u osmini finala, Tadić se brzo snašao:

"Možda mi budemo prvi u našoj grupi, pa izbegnemo Nemce".

Postavljeno je i pitanje u vezi sa VAR tehnologijom, mogućim čestim prekidima (kada su sudije u nedoumici)... ali i sa nekim novim sudijskim pravilima i uputstvima.

"Upoznali smo igrače na informacije u vezi sa suđenjem, o pričama sa sudijama, ukazali im da sudija može da isključi igrača i naknadno, posle nekoliko minuta. Igrači sve to znaju. Verujem da neće dozvoliti sebi takvu glupost", kaže Milan Obradović iz stručnog štaba "orlova".

Zanimljiv je bio odgovor Dušana Tadića na pitanje da li će ga nervirati mogući česti prekidi.

"Da, nerviraće me. U Engleskoj toga nema, pa se desi da lopta ne izađe 30 minuta iz igre i onda ti je čudno kad neko simulira, kad se utakmica prekida...", kaže fudbaler Sautemptona, koji se već navikao na potpuno drugačiju fudbalsku kulturu od "kontinentalne".

Obradović je rekao i da se zna ko će u reprezentaciji biti zadužen za izvođenje penala, mada nije otkrio imena. Isto važi i za slobodne udarce.

"Imamo Kolarova, Tadića, Ljajića, Sergeja, Luku Milivojevića... zavisi ko od njih u tom trenutku bude u igri".

"JEDVA ČEKAM DA POČNE"

Sergej Milinković-Savić je član generacije "zlatnih orlića" koja je 2015. na Novom Zelandu postala U-20 prvak sveta.

"Uklopio sam se u ovaj tim odmah, kao da sam dugo vremena tu. U odnosu na mladu reprezentaciju je velika razlika u ozbiljnosti, nivou fudbala. Prvi put ću prisustvovati ovako velikom takmičenju i jedva čekam da počne".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar