Лион демантује, али Ливерпул чека нову звијезду!

После Кеите и Фабиња, Клоп је изгледа успео да договори још један велики трансфер пре почетка Мундијала у Русији.

Фудбал 10.06.2018 | 20:45
Лион демантује, али Ливерпул чека нову звијезду!
Јирген Клоп успео је, изгледа, да доведе и треће велико појачање за сезону 2018/19 пре почетка Светског првенства у Русији, односно пре почетка летњег прелазног рока у Европи.

После раније уговореног Набија Кеите (23) из Лајпцига и изненада ангажованог Фабиња (24) и Монака, бројни енглески и француски медији објавили су данас да је Ливерпул довео и Набила Фекира (24) из Лиона упркос демантију који је тај клуб објавио на друштвеним мрежама тврдећи да никакав договор није склопљен.

Фекир је наводно већ обавио лекарске прегледе у кампу репрезентације Француске у Клерфонтену, како би могао да потпише петогодишњи уговор са "редсима" за недељну бруто плату од 700.000 фунти пре него са "петловима" отпутује на Мундијал.

Немир је међу навијаче славног клуба унела Олимпикова реакција на званичном Фацебоок и Тwиттер профилу, мада то није поколебало водеће медије у Енглеској и Француској да промене наслове у којима су левоногог везисту већ уклопили у будући Клопов састав.

Оно где се сазнања не поклапају је висина обештећења која ће припасти "лавовима", а која се креће од 60 до 72 милиона евра у зависности од тога да ли су вам ближи енглески и француски извори.

Реално је да ће Ливерпул, пре или касније, добити пристанак председника Лиона Жана-Мишела Оласа за прелазак играча за којег су били заинтересовани Бајерн Минхен, Арсенал, Челси и други европски великани. 

И без Фекира, уочљиво је да Клоп студиозно и стрпљиво спроводи револуцију на "Енфилду" и приводи крају формирање састава са којим ће напасти титулу првака Енглеске и Европе, која му је прошле сезоне умало измакла. Рачунајући од октобра 2015, када се Ливерпул растао са Бренданом Роџерсом и представио харизматичног Немца, Фекир би постао 15. појачање првог тима у који је у међувремену аванзовало неколико младића из Фудбалске академије "редса" попут тинејџера Трента Александер-Арнолда или Бена Вудбурна.

Прво Клопово појачање био је репрезентативац Србије, Марко Грујић, а потом је стигла плејада играча од којих само појединци нису успели да се наметну. 

Играче попут Фабиња и Фекира, немачки стручњак моћи ће да користи на више позиција у тиму, тако да ће бити занимљиво видети како ће изгледати најјача постава Ливерпула наредне сезоне и да ли ће се за место на голу опет борити Лорис Каријус и Симон Мињоле или ће на већ потрошених 180 милиона евра бити уложено још 60-ак на довођење голмана Роме, Алисона.

Сва клопова појачања:

2015/16:

Марко Грујић (Црвена звезда, 7,0)

2016/17:

Садио Мане (Саутемптон, 41,2)
Ђорђинио Вајналдум (Њукасл, 27,5)
Лорис Каријус (Мајнц, 6,2)
Рагнар Клаван (Аугзбург, 5,0)
Џоел Матип (Шалке, без обештећења)

2017/18:

Вирџил ван Дајк (Саутемптон, 78,8)
Мохамед Салах (Рома, 42,0)
Алекс Окслејд-Чемберлејн (Арсенал, 38,0)
Ендрју Робертсон (Хал, 9,0)
Тони Галахер (Ренџерс, 0,2)
Доминик Соланке (Челси, без обештећења)

2018/19:

Набил Фекир* (Лион, 60,0-72,0)
Наби Кеита (Лајпциг, 60,0)
Фабињо (Монако, 45,0)

*напомена: Фекиров трансфер још није званичан

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар