Lion demantuje, ali Liverpul čeka novu zvijezdu!

Posle Keite i Fabinja, Klop je izgleda uspeo da dogovori još jedan veliki transfer pre početka Mundijala u Rusiji.

Fudbal 10.06.2018 | 20:45
Lion demantuje, ali Liverpul čeka novu zvijezdu!
Jirgen Klop uspeo je, izgleda, da dovede i treće veliko pojačanje za sezonu 2018/19 pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji, odnosno pre početka letnjeg prelaznog roka u Evropi.

Posle ranije ugovorenog Nabija Keite (23) iz Lajpciga i iznenada angažovanog Fabinja (24) i Monaka, brojni engleski i francuski mediji objavili su danas da je Liverpul doveo i Nabila Fekira (24) iz Liona uprkos demantiju koji je taj klub objavio na društvenim mrežama tvrdeći da nikakav dogovor nije sklopljen.

Fekir je navodno već obavio lekarske preglede u kampu reprezentacije Francuske u Klerfontenu, kako bi mogao da potpiše petogodišnji ugovor sa "redsima" za nedeljnu bruto platu od 700.000 funti pre nego sa "petlovima" otputuje na Mundijal.

Nemir je među navijače slavnog kluba unela Olimpikova reakcija na zvaničnom Facebook i Twitter profilu, mada to nije pokolebalo vodeće medije u Engleskoj i Francuskoj da promene naslove u kojima su levonogog vezistu već uklopili u budući Klopov sastav.

Ono gde se saznanja ne poklapaju je visina obeštećenja koja će pripasti "lavovima", a koja se kreće od 60 do 72 miliona evra u zavisnosti od toga da li su vam bliži engleski i francuski izvori.

Realno je da će Liverpul, pre ili kasnije, dobiti pristanak predsednika Liona Žana-Mišela Olasa za prelazak igrača za kojeg su bili zainteresovani Bajern Minhen, Arsenal, Čelsi i drugi evropski velikani. 

I bez Fekira, uočljivo je da Klop studiozno i strpljivo sprovodi revoluciju na "Enfildu" i privodi kraju formiranje sastava sa kojim će napasti titulu prvaka Engleske i Evrope, koja mu je prošle sezone umalo izmakla. Računajući od oktobra 2015, kada se Liverpul rastao sa Brendanom Rodžersom i predstavio harizmatičnog Nemca, Fekir bi postao 15. pojačanje prvog tima u koji je u međuvremenu avanzovalo nekoliko mladića iz Fudbalske akademije "redsa" poput tinejdžera Trenta Aleksander-Arnolda ili Bena Vudburna.

Prvo Klopovo pojačanje bio je reprezentativac Srbije, Marko Grujić, a potom je stigla plejada igrača od kojih samo pojedinci nisu uspeli da se nametnu. 

Igrače poput Fabinja i Fekira, nemački stručnjak moći će da koristi na više pozicija u timu, tako da će biti zanimljivo videti kako će izgledati najjača postava Liverpula naredne sezone i da li će se za mesto na golu opet boriti Loris Karijus i Simon Minjole ili će na već potrošenih 180 miliona evra biti uloženo još 60-ak na dovođenje golmana Rome, Alisona.

Sva klopova pojačanja:

2015/16:

Marko Grujić (Crvena zvezda, 7,0)

2016/17:

Sadio Mane (Sautempton, 41,2)
Đorđinio Vajnaldum (Njukasl, 27,5)
Loris Karijus (Majnc, 6,2)
Ragnar Klavan (Augzburg, 5,0)
Džoel Matip (Šalke, bez obeštećenja)

2017/18:

Virdžil van Dajk (Sautempton, 78,8)
Mohamed Salah (Roma, 42,0)
Aleks Okslejd-Čemberlejn (Arsenal, 38,0)
Endrju Robertson (Hal, 9,0)
Toni Galaher (Rendžers, 0,2)
Dominik Solanke (Čelsi, bez obeštećenja)

2018/19:

Nabil Fekir* (Lion, 60,0-72,0)
Nabi Keita (Lajpcig, 60,0)
Fabinjo (Monako, 45,0)

*napomena: Fekirov transfer još nije zvaničan

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar