Митровић: Тешко је, нема ЕЛ, али биће Звезда опет она права!

"Чудно ми све ово изгледа сада. Промењена је готово цела екипа, скоро цела гарнитура стручног штаба. . . Осетио сам то и на својој кожи у Бамбергу, колико је то заправо тешко. Треба све коцкице лепо склопити у кратко време и остварити резултате које сви очекују".

Кошарка 09.06.2018 | 22:45
Митровић: Тешко је, нема ЕЛ, али биће Звезда опет она права!
Свуда пођи, кући дођи.

А, Лука Митровић зна да цени дом у којем је кошаркашки стасао, постао капитен и као такав подигао чак осам трофеја. Док су Црвена звезда и ФМП из Железника водили жустру борбу под кошевима на старту финала Суперлиге, на трибинама смо угледали добро познато лице. Ушушкан у срце трибина, баш ту са онима који су га годинама бодрили и храбрили, у добру и злу, Лука Митровић је на реакцију званичног спикера устао и поздравио комплетну дворану Александар Николић. 

Добио је, баш као и свих претходних година, велики аплауз који га је вратио у време када је он био вођа једне сасвим другачије екипе...

"Чудно ми све ово изгледа сада. Промењена је готово цела екипа, скоро цела гарнитура стручног штаба... Осетио сам то и на својој кожи у Бамбергу, колико је то заправо тешко. Треба све коцкице лепо склопити у кратко време и остварити резултате које сви очекују", започео је разговор с новинарима Лука Митровић, да би затим додао:

"Имате онда, опет, оне који с нестрпљењем ишчекују ваш неуспех. Много је тешко борити се у таквој ситуацији. Нажалост, Црвена звезда је остала без те најважније титутле, као и ми у Немачкој. Нема ни Евролиге, али добро. Остала је борба за Суперлигу и сигуран сам да ће сезону завршити с овим, последњим пехаром на располагању. Тако ће, бар мало, усрећити и себе и навијаче".

Пошто је и сам поменуо чињеницу да неће бити Евролиге, Луку смо питали колико би ситуација у Звезди могла да се промени без изласка у елиту?

"Па... Сви знају колико је Евролига битна, поготово овде код нас. Од формирања екипе, буџета, много је теже довести играче када се не игра Евролига..."

Али, не очајава...

"Сигуран сам да ће клуб бити конкурентан и следеће сезоне. Јадранска лига није толики баук да вам треба не знам колики буџет и улагања да бисте били конкурентни и борили се за титулу и Евролигу. Верујем да ће Црвена звезда и следеће сезоне бити озбиљан састав, да ће се борити за све пехаре и да ће показати квалитет".

Сумирао је Лука Митровић утиске и о својој првој сезони у Бамбергу, која је прошла с много успона и падова. Од привикавања на нову средину, преко многих кадровских проблема, до личне повреде која га је од терена одвојила скоро три месеца.

"Тимски резултати нису били на очекиваном нивоу и на нивоу неких претходних сезона. Немачка лига је изузетно такмичење с много озбиљних ривала. Бајерн је ове сезоне никад јачи. У тим неким околностима нисмо успели да поновимо резултате од прошле године".

Ушао је у детаље - зашто се то десило...

"Успут су нам се догодиле и бројне повреде. Чак три су се завршиле крајем сезоне за играче, па онда и мојих три месеца одсуства... Па операција тренера (Андреа Тринкјери оп. ау.), кога није било месец дана. У тренутку се заређало много тога, повреда и лоших резултата, да се чинило да нема краја. Променом тренера мало је дошло до буђења, дрмнули смо се и дошли су неки бољи резултати. У једном тренутку нам је чак 'висио' и плеј-оф, били смо ван осам најбољих. Завршили смо лигашки део на четвртом месту, што је неколико седмица пре тога изгледало као немогућа мисија. Даље од полуфинала није могло. Бајерн је заслужено славио, били су бољи од нас у шест од седам наврата. Без сумње, заслужено су у финалу".

Митровић са Бамбергом има уговор на још једну годину, да ли ће га одрадити до краја?

"Уколико се нешто непредвиђено не догоди, тамо сам и следеће сезоне, што је моја најискренија жеља".

А сада, прво, одмор и опоравак од свих повреда...

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар